BELIVUKOV POLICAJAC SAM PRED SUDOM! Jednog advokata oterao, drugog pustio na odmor!

Autor:

Hronika

13.09.2023

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje policajacu Aleksandru Purkoviću pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu optuženom da je Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću odavao poverljive informacije, danas je odloženo zbog odmora njegovog branioca, dok je drugom braniocu otkazao punomoćje.

BELIVUKOV POLICAJAC SAM PRED SUDOM! Jednog advokata oterao, drugog pustio na odmor!

Foto: Tanjug/R. Prelić e stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Okrivljeni koji se brani sa slobode na prošlom pretresu je rekao da je razumeo optužni akt i da nije kriv za krivično delo za koje se tereti.

Podsetimo, postupajući tužilac zatražio je u uvodnom izlaganju da se u postupku protiv Purkovića u svojstvu svedoka ispita Nikola Spasojević, jedan od trojice svedoka okrivljenih u postupku koji se vodi protiv Belivuka i članova njegove kriminalne grupe.

Čitajući dispozitiv optužnice, tužilac je naveo da su Purković i Nikola Vračević, koji je ranije sa JTOK sklopio sporazum o priznanju krivičnog dela na osnovu kojeg je pravnosnažno osuđen na godinu dana kućnog zatvora, postali članovi organizovane kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića. 

Prema optužbi, Purković je Marka Mesara obevaštavao o strogo poverljivim podacima iz policije preko zaštićene aplikacije "Skaj".

Branioci su  osporavali dokazne predloge tužilaštva tvrdeći da su nezakonito pribavljeni, i od suda su tražili da se izuzmu iz predmeta.

Nakon što sudija donese odluku o zahtevu branioca da se izuzmu dokazi, 

Bilo je reči o spajanju ovog  postupka sa postupkom koji se već vodi protiv Belivuka i pripadnika njegove grupe, ali je ovaj predlog odbijen kao neosnovan.

Vračević i Purković su uhapšeni 15. novembra prošle godine po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uz saradnju sa Službom MUP-a za unutrašnju kontrolu. Terete se da su od juna do oktobra 2020. godine u više navrata neovlašćeno pripadnicima organizovane kriminalne grupe čiji su organizatori Belivuk i Marko Miljković odavali poverljive podatke iz elektronskog sistema MUP-a. Pripadnici grupe Belivuka i Miljkovića se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje.

Sudjenje Purkoviću nastaviće se 25.oktobra, dok će klan za koji je optužen ds ne radio pred istim sudom odgovarati vec za nekoliko dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading