MAJKA U SUDNICI STRELJALA POGLEDOM UBICU SVOG SINA: Damjan Aleksandra iskasapio nožem zbog devojke, sada kaže da je bio pijan i da se kaje!

Autor:

Hronika

12.09.2023

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je u dva navrata izjavio saučešće porodici ubijenog i kajanje, navodeći da to govori iskreno, a ne da bi uticao na sud.

MAJKA U SUDNICI STRELJALA POGLEDOM UBICU SVOG SINA: Damjan Aleksandra iskasapio nožem zbog devojke, sada kaže da je bio pijan i da se kaje!

Foto: Republika

Damjan Gvozdenović (21) priznao je danas pred Višim sudom u Beogradu da je ubio Aleksandra Tatalovića(21) u februaru prošle godine u naselju Rakovica, u Ulici Jedanaeste krajiške divizije. 

U svoju odbranu okrivljeni Gvozdenović je kazao da je delo počinio u stanju teške alholisanosti, te da se samog ubistva ne seća.  On je u dva navrata izjavio saučešće porodici ubijenog i kajanje, navodeći da to govori iskreno, a ne da bi uticao na sud. 

- Želim da oštećenoj porodici kažem da mi je mnogo krivo i da izražavam duboko saučešće i žaljenje jer mi nije bila namera da nekoga ubijem. Znam kroz šta prolazi porodica i da mogu zamenio bih mesto sa ubijenim. Uradio bih sve da mogu da vratim vreme i da im vratim sina - rekao je Gvozdenović pognute glave.  

On se optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu tereti da je na svirep i podmukao način ubio Tatalovića i odgovara za krivično delo teško ubistvo.Pre nego se našao sa Tatalovićem, Gvozdenović je prema rečima koje je izjavio u svoju odbranu, pio od podneva, prvo sam pa sa drugovima, a onda je priznao ono što mu se optužnicom stavlja na teret, da je do ubistva došlo zbog devojke. 

- Te večeri sam pozvao Andreu moju bivšu devojku sa kojom sam dugo bio u vezi, a raskidali smo više puta. Zvao sam je telefonom i ćutao i to sam radio i ranije u našim prekidima. To je bilo iz navike, a ne sa nekom namerom, da je čujem. Nekoliko puta sam je zvao i ćutao i na jedan poziv mi se javio muški glas koji mi je pretio: "Polomiću ti glavu ako pozoveš još jednom"- rekao je Gvozdenović, naglasivši da mu nije bilo poznato da je ona našla dečka. 

Potom je objasnio da se sa muškarcem sa telefona dogovorio da se nađe u parku kod svoje kuće, a da ga je uhvatila panika jer nije znao sa kim će on doći, jer je govorio u množini kad su se opet čuli njegovim pozivom na Andrein broj. 

- Javio mi se isti muški glas i rekao mi je da su u blizini i da će doći. Uznemirio sam se, bio sam pod adrenalinom, jer govori u množini i otišao sam do kuće, mislio sam da mi je brat gore. Otišao sam do kuhinje da nakvasim usta vodim i video nož. Zgrabio sam ga i stavio u džep i otišao do parkića. Ubrzo s epojavila Andrea sa dva momka. Najednom je dečko stao ispred mene i udario me pesnicom u glavu u slepočnicu levu - govori u jednom dahu Damjan i nastavlja da opisuje situaciju kako se odvijala.

- Ja sam izvadio nož i mi smo u tom trenutku bili na podu, sve mi se mutilo, imao sam prekid...Kad sam u narednom trenutku ustao nisam video Andreu i niti nekog drugog i samo sam otrčao. Nisam se vraćao više - rekao je optuženi.
 
Sve vreme dok je on govorio o ubistvu roditelji optuženog su plakali, a njegov brat je stiskao usne, dok je majka ubijenog mladića dostojanstveno pratila suđenje, ali je netremice gledala ubicu svog sina, a povremeno i njegovu porodicu i prijatelje, među kojima su bili i neki od svedoka, pre nego ih je sudija udaljio iz sudnice. Ožalošćenu majku je u dva navrata skroz slomila tuga i suze su joj krenule.

Tatjana Tatalović majka ubijenog mladića kao predstavnik porodice istakla je da se porodica pridružuje gonjenju, te istaklaimovinsko-pravni zahtev. U nastavku suđenja svedočiće devojka i prijatelj ubijenog aleksandra Tatalovića, a naredno ročište zakazano je za 31. oktobar. Inače, Gvozdenović je bio u bekstvu do septembra prošle godine, iako je protiv njega pokrenuta istraga 12. jula prošle godine, kada mu je određen pritvor.

Podsetimo, Damjan Gvozdenović je optužen da je 23. februara 2022. godine izmedju 21:58 i 22:38 sa svog mobilnog telefona, prikrivajući identifikaciju broja, više puta pozivao Andreu S. kojom je bio u emotivnoj vezi do januara 2022. godine, a koja je u vreme telefonskih poziva bila u društvu kasnije ubijenog Tatalovića.

Prema navodima svedoka, Tatalovića su napali Gvozdenović i još četvorica huligana, koji su na licima imali maske Gavrila Principa kakve nose i pripadnici Partizanove navijačke grupe "Principi" Veljka Belivuka. 

- Sve se odigralo munjevito. Nesrećnog mladića su napadači oborili na zemlju i počeli da šutiraju. On je nekako uspeo da ustane i u tom trenutku ga je jedan od huligana ubo nožem. Kada su videli šta se dogodilo, napadači su pobegli prema obližnjoj gimnaziji "Patrijarha Pavla". Šokirana devojka i prijatelj teško ranjenog Aleksandra odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć. U teškom stanju mladić je prevezen u Urgentni centar, gde je ubrzo preminuo - rečeno je medijima tokom istrage. 

Tužna sudbina braće

Porodica Tatalović se sa smrću Aleksandra nepovratno slomila jer je time izgubila i drugo dete, pošto je Aleksandrov brat Stevica pre više godina, poginuo kao mali dečak kada se našao pod točkovima automobila istrgnuvši se dedi iz ruku. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
SladjanaD

13.09.2023 19:04

Axaxaxa Kakav naslov....vi bre ste dno dna