OTAC RANKA ESKOBARA OPROSTIO SE OD SINA POTRESNOM ČITULJOM: "Ti nisi otišao zauvek, samo si na nekom lepšem i mirnijem mestu. Zbogom, sine!"

Autor:

Hronika

11.09.2023

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom pola godine od ubistva Rankov otac oprostio se od sina čituljom, a potpisao ju je kao Taja.

OTAC RANKA ESKOBARA OPROSTIO SE OD SINA POTRESNOM ČITULJOM: "Ti nisi otišao zauvek, samo si na nekom lepšem i mirnijem mestu. Zbogom, sine!"

Foto: Printscreen/vijesti.me, ST/N. Pančić, MUP

Nikšićanin Ranko Radošević (53) zvani Ranko Eskobar brutalno je likvidiran pre šest meseci na benzinskoj pumpi u Rušnju gde su ga ubice namamile da dođe na sastanak kako bi im prodao blindiirana kola, a ovim povodom njegov otac se oprostio od nejga u čitulji.

Pa da podsetimo, mafijaška likvidacija dogodila se 9. marta oko 11 sati na pumpi gde su direktni izvršioci ovog krivičnog dela Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva došli na sastanak sa Rankom Eskobarom koji je prethodno s njim ugovorio Marko Pjanović (28), vođa navijača Partizana iz Brčkog.

Naime, oni su maskirani sa kapuljačaljama na glavi i hiruškom maskom preko lica ušetali u lokal koji je u sklopu benzinske pumpe, prišli stolu za kojim je sedeo Radošević i ispalili rafalnu paljbu u njegovom pravcu. Pobegli su nakon izvršenja zadatka, a uhapšeni su nakon toga u štek stanu.

Povodom pola godine od ubistva Ranka Radoševića njegov otac koji je čitulju potpisao kao Taja, oprostio se od sina potresnim rečima.

- Posebni ljudi su u našim srcima i kad nisu pored nas. Sećanje nas teši i daje nadu o postojanju nekog boljeg sveta u večnosti. Ti nisi otišao zauvek, samo si na nekom lepšem i mirnijem mestu. Zbogom, sine! - piše u čitulji koja je objavljena u jednim crnogorskim novinama.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv četvoro okrivljenih za učešće u ubistvu Ranka Radoševića. Naime, kako stoji u saoptenju od pre nekoliko dana navodi se da su direktni egzekutori Stefan Z. i Luka V. osumnjičeni da su počinili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Republika

Foto: MUP, Facebook

Namamila Radoševića da dođe na pumpz

Državljani BIH, koji su u međuvremenu izručeni Srbiji, Marko Pjanović i njegova devojka Azra Š. (22) optuženi su za krivično delo teško ubistvo u pomaganju.

- Kako se navodi, postoji osnovana sumnja da su Stefan Z. i Luka V. 9. marta oko 11:05 sati na podmukao način ubili R. R., koji je usled zadobijenih povreda preminuo u 11:32 časova i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju. Sumnja se da su oni noseći hirurške maske preko lica, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili su više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić - piše u saopštenju VJT u Beogradu.

Radošević je pobegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usled čega je on pao na pod.

- Stefan Z. mu je potom, kako se sumnja, prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu. Takon toga su obojica osumnjičenih pobegli sa lica mesta automobilom marke “Golf 4 karavan“ koje su potom zapalili u naselju “Petlovo brdo” - navodi se dalje u saopštenju tužilaštva.

Sumnja se da su drugo dvoje okrivljenih Marko P. i Azra Š. sa umišljajem pomogli Stefanu L. i Luki V. u izvršenju krivičnog dela, jer su im obezbedili automobil „Golf 4 karavan“ za potrebe ubistva, a Marko P. i da je im je stvorio uslove za izvršenje krivičnog dela.

Nakon što su ušli na teritoriju Srbije, Marko P. je u jednoj rentakar agenciji u Beogradu iznajmio na svoju ličnu kartu automobil “Fiat tip 500”, da bi potom 27. februara, mobilnim telefonom kontaktirao sada pokojnog R. R. radi kupovine njegovog automobila PMV “Golf 8”.

Republika

Foto: MUP

Ranko Radošević Eskobar

Sledećeg dana oni su razmenom SMS poruka dogovorili da se nađu na benzinskoj stanici “Knez Petrol” u Rušnju, gde je osumnjičeni Marko P. došao iznajmljenim automobilom, a kako bi video vozilo marke “Golf 8” koje je prodavao R. R.

Devet dana kasnije, 9. marta Marko P. je kontaktirao R.R, putem aplikacije “Whatts up”, pa su se dogovorili da se oko 11 časova sastanu na benzinskoj stanici “Knez Petrol” u Rušnju radi kupovine njegovog automobila, iako se Marko P. nalazio na teritoriji BiH. Na taj način on je stvorio uslove za izvršenje krivičnog dela Stefanu Z. i Luki V.

Azra Š. je, kako se sumnja, 4. marta zajedno sa Markom P. u Kraljevu sa jednog parkinga oduzela vozilo “Golf 4 karavan” i dovezla ga u Beograd, a osumnjičeni Marko P. se dovezao iznajmljenim “Fiat tip 500”. Pomenuti “Golf 4 karavan” su kasnije Stefan Z. i Luka V. koristili za izvršenje krivičnog dela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading