PRITVOR ZA MLADIĆE OSUMNJIČENE ZA UBISTVO U FUTOGU: Izrešetali Nikolu i Miloša, a evo kako su se branili!

Autor:

Hronika

27.08.2023

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenima za zločin u Ftuogu određen je pritvor do 30 dana, a evo kako je odluka obrazložena.

PRITVOR ZA MLADIĆE OSUMNJIČENE ZA UBISTVO U FUTOGU: Izrešetali Nikolu i Miloša, a evo kako su se branili!

Foto: Printscreen/Društvene mreže

Nikola Šumar i Miloš Mamula

Četvorica mladića N. L. (23), D. D. (24), O. R. (21) i B. G. (26) osumnjičenih su za pucnjavu u Fruškogorskoj ulici u Futogu u noći između četvrtka i petka kada su ubijeni Nikola Š. (19) i Miloš M. (20), saslušani su sinoć u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu a kako se saznaje oni su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje pravo da ne iznesu odbranu.

Tužilaštvo je zatražilo da se N. L. (23) osumnjičenom za teško ubistvo odredi pritvor kao i D. D. (24), O. R. (21) i B. G. (26) koji se terete sa saučesništvo a Viši sud u Novom Sadu je prihvatio taj predlog.

Preti im doživotna robija

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dana N. L., osumnjičenom za ubistvo dvojice mladića u Futogu, a on se još tereti i za nelegalno oružje. Ista mera određena je i O. R.,D. D. i B. G., koji se terete za saizvršilaštvo.

Pritvor svoj četvorici je, kako je za "Blic" izjavila portparolka Višeg suda u Novom Sadu Jelena Ostojin, određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi ostankom na slobodi osumnjičeni mogli ometati postupak uticajem na svedoke u cilju umanjenja svoje eventualne krivične odgovornosti, zatim zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na osnovanu bojaznost da bi osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu mogli da ponove krivično delo za koje su osnovano sumnjivi, kao i zbog načina izvršenja i težine posledice krivičnog dela koje je dovelo do uznemirenja javnosti.

Za krivično delo za koje postoji osnovana sumnja da su ga izvršili osumnjičeni, propisana je kazna zatvora više od 10 godina, odnosno može se izreći i doživotni zatvor.

Izvršilac ubistva prvo priznao zločin u policiji

Kako je ranije pisano, direktni izvršilac dvostrukog ubistva N.L. (23) priznao je nakon hapšenja ubistvo mladića u Futogu, a kako se saznaje, on je u policiji rekao da se plašio za svoj život zbog čega je ubio Nikolu i Miloša. Oni su mu navodno pretili da će ga iseći mačetama i baciti u Dunav?!

- On je ispričao da je krenuo do kuće po pištolj, kada je video Nikolu i Miloša u kolima ispred svoje kuće. Rekao je da je tada uzeo pištolj, seo u auto u kojem su bili njegovi prijatelji i zapucao u pravcu žrtava - kaže izvor upoznat sa slučajem.

N. L. je navodno rekao i da nije znao da li ih je ubio ili samo ranio.

Navodno, kamere sa obližnjeg objekta su zabeležile snimak, na kom se vidi direktno izvršenje dvostrukog ubistva.

Podsetimo, u pucnjavi koja se dogodila ispred Osnovne škole Desanka Maksimović u Futogu, ubijen je Nikola, a u bolnici je od zadobijenih povreda preminuo i Miloš koji je bio ranjen.

On je ranjen pokušao da pobegne sa mesta zločina ali je pronađen oko pola sata nakon pucnjave bez svesti kada je policija počela da pretražuje teren oko zločina vršeći uviđaj.

 

 

Prvi poziv Hitnoj pomoći je stigao 17 minuta posle ponoći, a da bi zatim usledio još jedan, kada je policija na licu mesta zatekla još jednog mladića bez svesti.

Sahrana ubijenih sutra u Futogu

Kako se saznaje, pokojni Miloš M. i Nikola Š. biće sahranjeni sutra na centralnom groblju u Futogu.

Nikola Š. biće sahranjen u 13 časova a njegov prijatelj Miloš M. u 15 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading