SUNOVRAT VLADAVINE MILOŠEVIĆA OBELEŽILO JE BRUTALNO UBISTVO STAMBOLIĆA! Svedok saradnik SKINUO FANTOMKU i pokazao gde je ubijen: Pokupili ga na Košutnjaku, a zakopali na FRUŠKOJ GORI!

Autor:

Hronika

02.08.2023

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stambolić je odveden na Frušku Goru, na mesto zvano Zmajevac, gde je izvršena egzekucija.

SUNOVRAT VLADAVINE MILOŠEVIĆA OBELEŽILO JE BRUTALNO UBISTVO STAMBOLIĆA! Svedok saradnik SKINUO FANTOMKU i pokazao gde je ubijen: Pokupili ga na Košutnjaku, a zakopali na FRUŠKOJ GORI!

Foto: www.profimedia.rs

Poslednji mesec života režima Slobodana Miloševića obeležen je još jednom brutalnom i odmazdom nad političkim protivnicima. Nažalost, to je bio kraj za Ivana Stambolića, nekadašnjeg predsednika Predsedništva Srbije, koji je postao žrtva otmice i surovog ubistva 25. avgusta 2000. godine.

Ivan Stambolić je u to vreme bio važna figura u političkoj areni, kao istaknuti član Saveza komunista Jugoslavije iz Srbije, a takođe i mentor Slobodana Miloševića. Ironično, njegov politički učenik na kraju je naručio njegovo ubistvo, prema presudi suda.

Otmica i tragičan kraj Ivana Stambolića počeli su 25. avgusta 2000. godine, kada je 64-godišnjak iznenada nestao u Košutnjaku dok je trčao, kao što je činio svakog jutra. Supruga ga je čekala, ali on se tog dana nije vratio kući.

Alarmirana policija pokrenula je istragu, ali nestanak je ostao misteriozan sve do 28. marta 2003. godine. Tog dana, forenzičar Časlav Ristić je dobio naređenje da ode u Novi Sad, gde je telo Ivan Stambolića konačno pronađeno.

Prema rečima forenzičara Ristića, Ivan Stambolić je bio praćen od strane državne bezbednosti, a kretanje i navike su pažljivo zabeleženi. Na kraju, otmica se dogodila, a Stambolić je odveden na Frušku Goru, na mesto zvano Zmajevac, gde je izvršena egzekucija.

Foto: www.profimedia.rs

 

Narator tog mračnog događaja bio je Nenad Šare, koji je otkrio gde se nalazi zakopano telo. Policija je pronašla telo Ivana Stambolića u jami, vezanih ruku i povezanih očiju. Ubica Gumar Maričić ispalio je dva smrtonosna hica u glavu nesrećnog čoveka.

Prema sudskoj presudi, porodica Miloševića, tačnije Slobodan Milošević i Mira Marković, naručili su ovo ubistvo preko Rade Markovića, koji je angažovao Legiju da organizuje i izvrši zločin. Motiv ovog mračnog naručenog ubistva bilo je strahovanje Slobodana Miloševića da Ivan Stambolić može postati pretnja njegovoj političkoj poziciji na predstojećim predsedničkim izborima 2000. godine.

Ivan Stambolić je završio svoj život tragično, postajući još jedna žrtva političkih obračuna pod režimom Slobodana Miloševića, čije vladavine su obeležile mnoge sumnjive i nasilne događaje. Danas, njegova sudbina ostaje simbol stradanja i političkog nasilja u prošlosti Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading