KIDNAPOVANJE TINEJDŽERA U SREMSKOJ KAMENICI: Sud kaznio maloletnika, koji je sa saučesnicima izvršio otmicu

Autor: Republika

Hronika

11.07.2023

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv ovog mladića, koji je u međuvremenu postao punoletan, pred Višim sudom za maloletnike vodio se izdvojen postupak

KIDNAPOVANJE TINEJDŽERA U SREMSKOJ KAMENICI: Sud kaznio maloletnika, koji je sa saučesnicima izvršio otmicu

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Policija na terenu

S.M. iz Novog Sada, koji je kao sedamanestogodišnjak sa još trojicom dvadesetogodišnjaka B.G., S.B.Đ. i R.M., osumnjičen za otmicu N.T. (18) iz Sremske Kamenice, izrečeno je nekoliko mera, piše Dnevnik.

Protiv ovog mladića, koji je u međuvremenu postao punoletan, pred Višim sudom za maloletnike vodio se izdvojen postupak, a prema nezvaničnim saznanjima, njemu je izrečena vaspitna mera, pojačan nadzor organa starateljstva i ta mera može trajati najmanje šest meseci, a najviše dve godine, s tim što će sud naknadno odlučivati o njenom prestanku.

Pored toga, on je posebno obavezan da se bez naknade uključi u rad humanitarnih organizacija ili u poslove socijalnog, lokalnog ili ekološkog sadržaja u trajanju od 120 časova u periodu od šest meseci, koliko može trajati ova posebna obaveza.

Takođe, izrečena mu je i vaspitna mera, posebna obaveza da se uključi u pojedinačni ili grupni tretman u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi ili savetovalištu i da postupa po programima rada koji budu sačinjeni za njega. Ta mera, prema našim saznanjima, može da traje do godinu dana, s tim da je sud, dok traje, može promeniti ili obustaviti.

Maloletni, odnosno sada punoletni S. M., upozoren je da u slučaju da ne ispuni posebne obaveze, one mogu da se zamene nekim drugim obavezama, odnosno drugim vaspitnim merama.

Takođe, njemu i njegovim roditeljima se ukazuje da u slučaju ne ispunjenja posebnih obaveza, izrečena mera pojačanog nadzora od strane organa starateljstva može biti zamenjena drugom vaspitnom merom.

Republika

Foto: www.ns.vi.sud.rs

Viši sud u Novom Sadu

Podsećanja radi, M. S. je uhapšen 5. februara, zajedno sa B. G., S. B. Đ. i R. M., zbog sumnje da su silom odveli i zadržali osamnaestogodišnjaka iz Sremske Kamenice u nameri da od njegovih roditelja iznude novac.

Nakon hapšenja i saslušanja na kojem su se trojica dvadesetogodišnjaka branili ćutanjem, osnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu, njima je određen pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svedoke, da bi mogli u kratkom vremenskom periodu da ponove krivično delo i zbog načina izvršenja i težine krivičnog dela koji su doveli do uznemiravanja javnosti.

Osumnjičenom B. G. određen je pritvor i zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva. Njemu se, pored krivičnog dela otmica, stavlja na teret i krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti na štetu više policijskih službenika Policijske uprave Novi Sad.

Osumnjičenom S. B. Đ. se, pored krivičnog dela otmica, stavlja na teret i krivično delo falsifikovanje isprave.

I sedamnaestogodišnji S. M. je, nakon hapšenja i saslušanja, završio u pritvoru koji mu je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke, da bi mogao u kratkom vremenskom periodu da ponovi krivično delo i zbog načina izvršenja i težine krivičnog dela koji su doveli do uznemirenja javnosti. Kako naš list saznaje, njemu je pritvor ukinut 27. aprila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Srba

11.07.2023 16:48

Ala su ga kaznili. Sada neka kidnapuje sudijinu decu.