"META VAM JE NAJVEĆI SMRAD BEOGRADA, TAMO ĆE BITI ONA STARLETA!" Džoni sa Vračara navodio ubice Šarca: Overite ga u GLAVU i paljba, Tamaru Đurić ne dirajte!

Autor:

Hronika

06.07.2023

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Kačarević, optužnicom protiv vračarskog klana se tereti da je prikupljao informacije o kretanju Šarca.

"META VAM JE NAJVEĆI SMRAD BEOGRADA, TAMO ĆE BITI ONA STARLETA!" Džoni sa Vračara navodio ubice Šarca: Overite ga u GLAVU i paljba, Tamaru Đurić ne dirajte!

Foto: MUP, Republika

Tamara Đurić sa mužem i Džoni sa Vračara

Vračarski klan na čelu sa Nikolom Vuševićem, zvanim Džoni sa Vračara, dva meseca je sa saradnicima razmenjivao poruke o kretanju i planiranju ubistva Aleksandra Šarca. U Skaj prepisci pominje se i starleta Tamara Đurić, čiji je muž Nikola Kačarević uhapšen kao pripadnik ovog klana.

Nikola Kačarević, optužnicom protiv vračarskog klana se tereti da je prikupljao informacije o kretanju Šarca, koji je u njega imao poverenje i za 6.000 evra javljao pripadnicima grupe gde se sastaju, kako je Šarac obučen i gde tačno sedi. Kačarević se nalazi u pritvoru od hapšenja.

Detaljne instrukcije

Od 27. avgusta do 17. oktobra 2020, Kačaravić je ugovarao sastanke sa Šarcem, na različitim lokacijama, fotografisao mesta na kojima zajedno sede i te slike slao Vušoviću. Prema optužnici, likvidacija je najpre planirana u jednom poznatom restoranu u blizini Novog groblja. Pripadnici klana su danima razrađivali plan, obilazili mesto i pripremali likvidaciju.

Vođa grupe Nikola Vušović, koji je u bekstvu, 30. avgusta 2020. obaveštava pripadnike grupe preko Skaja da će se Šarac narednog dana sastati sa Kačarevićem i njegovom suprugom u restoranu i daje detaljne instrukcije ostalim pripadnicima grupe koji su već raspoređeni: - I samo smireno i odlučno i da ugasimo smrada cinkaroškog, meta nam je najveći smrad u Beogradu. Za stolom će biti ona Tamara Đurić, starleta, pa ćete prepoznati lako, ali nemojte da pogodite nju ili drugog momka za stolom što će sedeti sa ovim. Samo ovog, koji nam je meta, overite ga u glavu, obavezno i paljba! - glasi poruka.

Vušović nije objašnjavao da li je sa planom upoznata i starleta, ali je nekoliko puta naglasio da ona i njen muž nisu mete i da se puca samo u Šarca. Za ubicu je, kako proizilazi iz Skaj prepiske, bio određen optuženi Filip G., zvani Lubeničar. Filip G.: Ona će da bude orijentir. Vušović: Nema promašaja tu, daćemo vam tačno gde sede od vrata koji sto, ko je sve za stolom, šta imaju na sebi. To je sutra hajdučki ustanak.

Narednog dana, Vušović obaveštava ostale da je sve spremno i daje im poslednje instrukcije. Pripadnike grupe potom obaveštava da je meta stigla u restoran i objašnjava im tačnu lokaciju gde sede. Vušović: Meta ima ljubčastu majicu. Znači samo smireno i odlučno kada uđeta u baštu desno od ulaza širok sto, sve kako smo pričali i napad u metu i paljba. Sedi ona starleta za stolom, Tamara. Međutim, pošto pojedini saradnici kasne, u 19 sati šalje novu poruku: "Ajde braćo, eno ga smrad jede dezert da mu serviramo poslednju večeru".

Propao im plan

Međutim, iz prepiske se vidi da se članovi klana nisu najbolje organizovali, da pojedini kasne, a potom se pojavljuje i patrola Interventne policije, zbog čega im plan za likvidaciju u restoranu propada.

Posle izvesnog vremena počeli su da traže nove lokacije, a opcije su im bile jedan restoran na Košutnjaku, teretanu na Banovom brdu, zatim nekoliko restorana u centru grada. U poslednjem trenutku odlučili su da to bude TC "Ušće", gde je Šarac i likvidiran 17. oktobra 2020. U njega je tada, prema optužnici, pucao Lazar Ilić koji je u januaru 2021. uhapšen u Budvi.

Neposredno pre likvidacije, Šarac je u kafiću u TC sedeo sa Kačarevićem.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading