KRSTOVIĆIMA UKINUTA OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA: Apelacioni sud doneo odluku! OTAC I ĆERKA PONOVO PRED SUDOM!

Autor:

Hronika

03.07.2023

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud ukinuo je oslobađajuću presudu Budimiru Krstoviću i njegovoj ćerki Marini Krstović.

KRSTOVIĆIMA UKINUTA OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA: Apelacioni sud doneo odluku! OTAC I ĆERKA PONOVO PRED SUDOM!

Foto: Instagram/Printscreen

Marina Krstović

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je oslobađajuću presudu Budimiru Krstoviću i njegovoj ćerki Marini Krstović za šverc 1,2 tone kokaina u Zeti.

- Apelacioni sud Crne Gore je nakon javne sednice veća od 15. juna 2023. godine, doneo rešenje kojim je uvažio žalbu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici i povodom te žalbe i po službenoj dužnosti, ukinuo presudu Višeg suda u Podgorici i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje - prenose crnogorski mediji.

Kako se navodu u zvaničnom saopštenju koje je izdao Apelacioni sud u Podgorici, veće je ocenilo da je prvostepena presuda ,,doneta uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka iz čl. 386 st. 1 tač.9 Zakonika o krivičnom postupku, na koju se delom ukazuje žalbom, a koju je delom utvrdio i ovaj sud ispitujući pobijanu presudu po službenoj dužnosti".

- Bitna povreda odredaba krivičnog postupka sastoji se u tome što u prvostepenoj presudi nisu navedeni razlozi o svim odlučnim činjenicama, a razlozi koji su dati su nejasni u odnosu na određene dokazne predloge. Takođe u pogledu odlučnih činjenica postoji znatna protivrečnost između onog što se navodi u razlozima presude o sadržini isprava ili zapisnika o iskazima datim u postupku i samih tih isprava, a koja se odnosi na sadržinu iskaza svedoka - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Krstovići su uhapšeni nakon akcije policije i carine 26. avgusta 2021. godine kada je zaplenjeno preko tonu kokaina u jednom magacinu u naselju Mojanovići u Zeti kraj Podgorice. Tada je tužilaštvo saopštilo da je u pošiljci banana pronađeno oko 1.400 kilograma kokaina.

U optužnici koju je podiglo protiv Krstovića 23. decembra iste godine, Tužilaštvo je navelo da je u pitanju 1.206 kilograma kokaina. Iako je droga pronađena u magacinu koje je njihovo vlasništvo, Krstovići su tokom istrage i suđenja tvrdili da nemaju veze za pronađenim narkoticima. Do ove zaplene je, inače došlo zahvaljujući obaveštajnim podacima Ujedinjenog Kraljevstva.

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading