NA KOSTINOG OCA MOTRE 24 SATA DA SE NE BI UBIO: Mere u pritvoru podignute na NAJVIŠI NIVO

Autor:

Hronika

30.06.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimira Kecmanovića čuvari nadgledaju 24 sata jer se strahuje da je tražio posetu sveštenika da bi se ispovedio i presudio sebi.

NA KOSTINOG OCA MOTRE 24 SATA DA SE NE BI UBIO: Mere u pritvoru podignute na NAJVIŠI NIVO

Foto: Printscreen

Ovako bi mogao da izgleda Vladimir Kecmanović

Vladimir Kecmanović, otac dečaka-ubice Koste (13), koji je počinio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar", u pritvorskoj jedinici je pod danonoćnim nadzorom čuvara. Zatvorska uprava je na osnovu posmatranja njegovog ponašanja i po preporuci psihologa odlučila da se Kecmanović stavi na 24-časovni monitoring. Neki pokazatelji u njegovom ponašanju ukazuju, naime, da postoji mogućnost da će se odlučiti da presudi sebi u ćeliji.

Njegovo ponašanje prati se već duže vreme, a alarm je uključen kad je pod hitno zatražio posetu sveštenika. Uprava mu je to, naravno, dozvolila. Da podsetimo, sveštenik Gligorije Marković posetio je Kecmanovića tokom noći. Vladimir Kecmanović se, prema nezvaničnim izvorima, tri sata ispovedao svešteniku. Kecmanović je svešteniku govorio o svojim odnosima sa Kostom, o greškama koje pravio u njegovom vaspitanju. Pominjao je i suprugu Miljanu i čitav razgovor bio je gotovo pokajnički.

- Sve to je procurilo iz pritvorske ćelije do zatvorske uprave jer Kecmanović je ponešto od te priče delio i s nekim pritvorenicima i čuvarima. Zna se kad se neko odlučuje da se ispovedi svešteniku, ne samo u našoj tradiciji. Kao da se spremio na najtežu odluku... - komentariše dobro obavešteni izvor.

Stručni tim je ranije napravio Kecmanovićev psihološki profil. Iako je uspešan čovek i radiološki stručnjak, dobro situiran, od trenutka kad je pritvoren on je počeo da se zatvara, sve manje da govori i čak mu se promenio i fizički izgled.

Osim što je smršao, Vladimir se promenio i u licu, te mnogi kažu da to nije isti čovek, što je potvrdila i njegova žena Miljana.

Ovaj inače poprilično krupan čovek, kako nam je opisao izvor iz istrage, prepolovio se.

- Imao sam priliku da ga vidim kad je tek priveden, bio je korpulentan i jak. Nedavno sam ga takođe video i smršao je, verovatno, čak 30 kilograma. Njegov trenutni fizički izgled u potpunosti opisuje i njegovo psihičko stanje. Veoma malo govori i gotovo nikad nije raspoložen za razgovor - ispričao je nedavno izvor Republike.

Kostin otac je, po svemu sudeći, tek posle pritvaranja shvatio razmere tragedije koju je režirao njegov sin. Prve reakcije su bile usmerene ka Kosti, opisao nam je izvor blizak slučaju:

- Vladimir je po ceo dan sedeo u ćeliji i skrhano zurio u pod, kao da konstantno vrti scene masovnog ubistva svog sina u školi i sve dublje tone u očajanje. Kad god je nešto uspevao da izusti bilo je: "Sine, šta uradi, upropasti nam živote. Šta ćemo sad? Nema nam više života. Nema više ničega. Prokleta streljana i pištolji..."

Vladimiru Kecmanoviću Viši sud u Beogradu produžio je pritvor, koji može trajati najduže 30 dana.

MILJANINA IMOVINA

Republika

Foto: Printscreen

Miljana Kecmanović

Viši sud u Beogradu doneo je novo rešenje kojim je odredio privremenu meru zabrane prodaje ili stavljanja hipoteke na veliki broj novih nepokretnosti u Nišu, Paraćinu i Beogradu za koje je utvrđeno da su u vlasništvu ili suvlasništvu Kostine majke.

- stan i garaža u Beogradu

- dva stana u Beogradu

- polovina stambene zgrade u Nišu

- polovina pomoćne zgrade u Paraćinu

- polovina 20 građevinskih i poljoprivrednih parcela u Paraćinu i Nišu

Sud je odredio privremenu meru radi obezbeđenja budućeg novčanog potraživanja, na predlog 27 najbližih članova porodica nastradalih u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Preti mu više od 10 godina zatvora

Pritvor Vladimiru Kecmanoviću produžen je iz zakonskih razloga propisanih odredbom Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je okrivljeni osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Osumnjičenom Vladimiru Kecmanoviću na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Tijana

01.07.2023 18:59

Nedate im ni da zive ni da se ubiju?! Sta hocete od njih?! Sigurno nisu vaspitali dete da bude masovni ubica! Mali je patoloski tip, psihopata bez empatije za druge, nema tu pomoci! Nema ni njima vise zivota nigde na zemaljskoj kugli!

Milutin

01.07.2023 19:37

Prvo neka odrobija i on i monstrum koga je gajio, posle ako bas hoce nek se ubiju. Ovde ce izgleda samo mamita da se izvuce, iako je odbijala da psihopatu leci.