SAMO DA ŽIV DOČEKAM KRAJ ŠKOLE! Ilija (9) kog je ubio otac predosetio smrt - zanimao ga svaki detalj iz Ribnikara

Autor:

Hronika

17.06.2023

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mališana je zanimao svaki detalj o stradaloj deci iz "Vladislava Ribnikara", koju je iz duše žalio, navodi prijateljica majke

SAMO DA ŽIV DOČEKAM KRAJ ŠKOLE! Ilija (9) kog je ubio otac predosetio smrt - zanimao ga svaki detalj iz Ribnikara

Foto: Republika.rs

Mali Ilija J. (9), kojeg je otac policajac D. J. (42) usmrtio u iznajmljenom stanu na Banovom brdu i nakon toga izvršio samoubistvo, plašio se strahovito za život, kao da je predosećao da se njegov otac sprema da mu ga oduzme kada i svoj, saznaje Srpski telegraf.

Nesrećno dete, prema navodima prijateljice njegove majke Marije, koja je zaposlena u saobraćajnoj policiji, neprestano je postavljalo pitanja majci o masakru koji je Kosta Kecmanović napravio u OŠ "Vladislav Ribnikar".

- Iliju je zanimao svaki detalj o stradaloj deci u školi na Vračaru, koju je iz duše žalio zajedno s majkom, a kroz razgovore s njom je shvatio da je život najdragoceniji poklon. Bio je razdragan i znao je da se raduje sitnicama. Tako mali je shvatio da je život najdragoceniji, a stradao je nevin, mali anđeo. On je na pitanje šta bi želeo kao poklon za kraj uspešne školske godine rekao: "Ništa. Bitno je samo da sam živ"- otkrila je prijateljica Marije, Ilijine majke za Srpski telegraf.

Republika

Foto: Republika.rs

 

 

Naša sagovornica kaže da Marijino okruženje sumnja da je dete otac plašio i da je na njega delovao uznemirujuće, kao i da je dečak verovatno čuo svađu roditelja i pretnje koje je otac upućivao majci.

- Ko zna šta je Ilija imao u glavi i s kakvim strahovima se borio. Možda je i znao da se Marija plaši za sina i sebe jer je naslućivala da je njen bivši muž spreman da učini sve kako bi njoj naudio. Marija je pričala da je bivši muž znao će je najviše boleti ako joj se osveti preko sina i zato je bila kao na iglama kad dete nije s njom - kazala je Marijina prijateljica.

Jedva smogavši snage da izgovori nekoliko rečenica, slomljena majka, sutradan pošto je saznala da je ostala bez svog jedinca, kazala je za Srpski telegraf da je Ilija bio zlatno dete i da više nema ni motiv ni snagu za život kad njega nema.

- Umesto za školu, spremam ga za sahranu. Nemam snage ni da živim ni da dišem - rekla je Marija plačući, a zaključila je da policija utvrđuje sve okolnosti slučaja.

Republika

Foto: Republika

 

 

Da podsetimo, beživotna tela dečaka i njegovog oca u sredu, oko 19 sati, zatekao je, navodno u krvi, u stanu, prijatelj D. J. pošto je razvalio ulazna vrata na kojima je neko prethodno zalepio poruku da je Marija zabrinuta za sina jer ne uspeva da stupi u kontakt s bivšim mužem. Tragovi krvi od ulaza u stan koji je posle uviđaja ostao zapečećen zbog dalje istrage, kao i po ulici, svedoče o ubistvu i samoubistvu i deluju uznemirujuće i potresno za sve koji naiđu.

Prijatelji se plaše za Mariju

Na Fejsbuku fotografije i objave pokazuju da je mali Ilija s majkom odlazio na utakmice FK Crvena zvezda. Dečak je s njom delio strast prema fudbalu i fudbalerima. Ispred kuće u kojoj je otac dečaka iznajmljivao stan ostala je Ilijina lopta.

Policajka je objavila, između ostalog, i svoju fotografiju sa Zvezdinim golmanom Milanom Borjanom. Od petka na Marijinom profilu prijatelji izražavaju saosećanje u neizmernom bolu, dok se ona ne oglašava. Više njih uplašeno je za Marijin život.

- Molim njene prijatelje, a ima ih dosta jer je čovek ogromnog srca, da budu s njom i da paze na nju. Sad je mnogo teško i potrebni smo joj. Nezamislivo teško - napisala je jedna prijateljica.

Oproštajno pismo misterija

Policajac D. J. navodno je ostavio oproštajno pismo, u kojem je napisao zašto se odlučio na to da, osim samom sebi, oduzme život i jedinom sinu. Njegove kolege su teško podnele vest o njegovom krvavom piru i sumnjaju da je bio u potpunom nervnom rastrojstvu kada je mogao da naudi sopstvenom detetu, za koje je bio izuzetno vezan. Ipak, poruku u pismu i detalje istrage policajci ne žele da dele sa javnošću.

Veštače telefone

U sklopu istrage Više javno tužilaštvo je dalo nalog za veštačenje tela oca i sina, a naređeno je i veštačenje telefona policajca i policajke. Očekuje se da će se otkriti šta je bio okidač za nervno rastrojstvo koje je D. J. nateralo da digne ruku na maloletno dete i okonča sinovljev i svoj život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Srboo

17.06.2023 23:35

Kunem se da bi tog krvnika mogao ubiti a da se ne kajem