HTELI DA SE OKUME, PA STRADALI! Neutešna porodica tinejdžera koji se utopio na Adi Ciganliji: Išli smo kod Milanovih roditelja da im zahvalimo što je hteo da spasi našeg Stefana!

Autor:

Hronika

11.06.2023

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deda Radojko kaže da njihova porodica predlaže da se Milanu posthumno dodeli priznanje za plemeniti podvig.

HTELI DA SE OKUME, PA STRADALI! Neutešna porodica tinejdžera koji se utopio na Adi Ciganliji: Išli smo kod Milanovih roditelja da im zahvalimo što je hteo da  spasi našeg Stefana!

Foto: Adelarda Popović

Radojko Čolović iz Nove Varoši, deda Stefana Čolovića (16), dečaka koji se u utorak utopio na beogradskoj Adi Ciganliji zajedno sa prijateljem Milanom Stevanovićem (16), dok su sa drugom decom proslavljali završetak školske godine.

Deda Radojko kaže da njihova porodica predlaže da se Milanu posthumno dodeli priznanje za plemeniti podvig.

- Išli smo svi u petak po podne, nakon sahrana, kod Milanovog oca u Veliku Moštanicu, Stefanova majka i otac, deda i baba, stric i strina, tetak i tetka, da izjavimo saučešće. Došli smo svi zajedno da se korektno, na jedan ljudski način, kako je rekla njegova majka Svetlana, "zahvalimo pokojnom Milanu što je pokušao da spase našeg Stefana, našu dušu i izgubio život". Želeli smo da im pružimo utehu koliko možemo, mada utehe nema, ni njima, ni nama - kaže deda Radojko kroz suze za Novosti.

Ispričao nam je da su se zadržali četrdesetak minuta i da je i Milanova porodica obavijena tugom:

- Njegov otac, pošten čovek, kaže da bi isto uradio kao i njegov sin. Šta će čovek. Velika nas je tragedija snašla. Nadam se da im je lakše što smo došli, jer smo imali samo najbolje i iskrene namere. Ostao je bez sina, koji je spasavao naše dete.

Radojko kaže da je Stefan imao starijeg brata i sestru i još dve mlađe sestre. On je bio u sredini, treće dete po redu u roditelja.

- Hteli smo u julu da slavimo Stefanovoj sestri 18. rođendan, pripremili hotel i muziku, ali smo dobili tugu - priča Radojko. - Promeniti ništa ne možemo. Stefan nije znao da pliva, a na snimku nadzorne kamere vidi se da je sam sa pontona skočio u vodu. Zašto je to uradio, Bog sami zna. Možda je mislio da je plitko. Možda ga je bilo sramota da kaže da ne zna da pliva. Druga deca su skočila, a on za njima. Odmah je počeo da mlati rukama i zove u pomoć. Milan mu je dodao nogu da se uhvati, i tu se sve završilo. Stefo ga je povukao. Da je bilo ko uhvatio Milana da drži, da ga vuče, spasili bi i Stefana i ne bi bilo ove tragedije.

Hteli da se okume

Deda navodi da su njegov unuk i Milan bili bliski prijatelji još od prvog razreda osnovne škole u Sremčici:

- Družili su se, voleli, spavali jedan kod drugog, govorili da će biti kumovi. Milana smo svi poštovali kao naše dete. Drago nam je bilo što imaju izgrađen tako divan drugarski odnos - dodaje za Novosti.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading