NARKO-DILERU ZA 1,5KG HEROINA SAMO TRI GODINE! Potez tužiteljke šokirao sve!

Autor:

Hronika

09.06.2023

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova tužiteljka je u februaru podigla veliku prašinu u javnosti kada je tvrdila da je nezakonito sklonjena iz istrage malverzacija u Elektroprivredi Srbije, teške 7,5 miliona evra.

NARKO-DILERU ZA 1,5KG HEROINA SAMO TRI GODINE! Potez tužiteljke šokirao sve!

Foto: Shutterstock

Presuda

Tužiteljka Jasmina Paunović napravila je skandalozan potez kada se 5. juna posle izricanja presude narko dileru odrekla prava na žalbu, iako je osuđen na praktično minimalnu kaznu zatvora za dilovanje skoro kilogram i po heroina, a uz to je i oslobođen plaćanja troškova!

Republika

Foto: Printscreen/Youtube/ Al Jazeera Balkans

Jasmina Paunović

Naime, Milan C. (36) osuđen je 5. juna na samo tri godine i mesec dana zatvora, a minimalna zaprećena kazna za  krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga je tri godine. Njega su pripadnici SBPOK uhapsili 21. jula prošle godine sa 1.483,3 grama heroina koje je imao nameru da preprodaje na ulicama glavnog grada našoj deci!

Foto: Privatna arhiva

Presuda

Pored toga, Paunovićeva je mogla da se žali na ovu presudu, kojom je, osim što je dobio minimalnu zatvorsku kaznu, narko-diler oslobođen i plaćanja sudskih troškova koji će pasti na teret budžeta, tačnije građana ove države. Međutim, ona to pravo nije iskoristila, što je šokiralo sve u pravosuđu, pogotovo njene kolege tužioce.

Podsetimo, ova tužiteljka je u februaru podigla veliku prašinu u javnosti kada je tvrdila da je nezakonito sklonjena iz istrage malverzacija u Elektroprivredi Srbije, teške 7,5 miliona evra.

Foto: Privatna arhiva

Presuda

Ona je tada od sebe pravila žrtvu, pa su čak organizovani i protesti podrške njoj i njenoj koleginici Bojani Savović. Parola protesta je bila "Ne damo naše Laure", jer su poređene sa rumunskom tužiteljkom Laurom Koveši, koja je bila simbol borbe protiv korupcije u ovoj zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading