BIO JE ŽRTVA NASILJA: Još jedna teorija zavere o Kosti Kecmanoviću - OVU SU PRIČU PROTURALE ČAK I NEKE TELEVIZIJE!

Autor:

Hronika

28.05.2023

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi su ispočetka poverovali u tvrdnje da su vršnjaci maltretirali Kostu. To, međutim, nije ni blizu istine.

BIO JE ŽRTVA NASILJA: Još jedna teorija zavere o Kosti Kecmanoviću - OVU SU PRIČU PROTURALE ČAK I NEKE TELEVIZIJE!

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Kosta Kecmnaović

Slučajevima vršnjačkog nasilja pridaje se velika medijska pažnja, interesovanje javnosti za ovu temu je veliko, pa je bilo relativno lako naivno prihvatiti izmišljenu priču da su vršnjaci maltretirali Kostu Kecmanovića.

Pisac Dušan Nedeljković, čije dete ide u školu "Vladislav Ribnikar", odmah posle masakra rekao je (i bio izričit) na televiziji da je Kosta Kecmanović bio žrtva vršnjačkog nasilja.

On je ispričao da njegov sin poznaje ubicu.

Naravno, Nedeljković nije prvi inicirao ovakvu priču jer je na mrežama bilo mnogo onih koji su odmah "znali" da je dečak maltretiran.

- Taj dečak premešten je na polugodištu iz A u B smenu i, koliko znam, maltretirali su ga drugari. Bio je žrtva vršnjačkog nasilja i na insistiranje roditelja premešten je u drugu smenu. Bio je miran, dobar učenik. Definitivno je bio miran i tih. Ja sam očajan. Moj sin mi je to rekao i znam to iz dečjih priča. Čim je neko prebačen u drugu smenu, možemo biti sigurni da je neki problem bio u pitanju - rekao je Nedeljković.

Advokat Milan Antonijević dan posle tragedije u školi objavio je na Tviteru fotografiju za koju je naveo da je napravljena pre zločina u školi. Na njoj je prikazan natpis: "Kosta Kecmane. Pe*eru! Čekamo te".

- Ova stara fotografija iz parka pored škole je poraz društva, a svi koji su doprineli da deca ovo pišu svom drugaru proteklih godina ili na to nisu reagovali, iako im je to posao, slobodno mogu da preuzmu i deo odgovornosti. Čekamo vas - napisao je Antonijević.

Evo šta je istina

Ispostavilo se da Kosta Kecmanović ne da nije maltretiran, već su ga drugari u novom odeljenju sjajno prihvatili. Takođe, zvanični podaci pokazuju da nije bilo ni jedne jedine prijave vršnjačkog nasilja, a da je dečak prebačen u drugu smenu samo zato da bi pohađao bilingvalnu nastavu (na dva jezika).

Kompletno svetlo na ovu temu bacilo je potresno pismo Nine Kobiljski, majke ubijene učenice Eme. Ona ga je uputila roditeljima dečaka-ubice.

- Vršnjačko nasilje je krucijalna tema današnjeg doba, kojoj se mora posvetiti najveća pažnja i briga. Ali se u ovoj tragediji ono nije desilo niti biste smeli ponovo da se obmanjujete i krijete iza neistine. Vi dobro znate da su ga deca odeljenja VII/2 naivno prihvatila, pružila mu ruku prijateljstva i to je sve što su njihova zlatna srca mogla da urade - napisala je Nina Kobiljski.

Ona je Vladimira i Miljanu Kecmanović podsetila da su deca išla zajedno na jezički kamp u Francusku, pevala, igrala se i išla na izlete.

- Znate i da su se svi zajedno kartali i smejali u sobama do kasno u noć. Kako ne biste znali, kada ste zvali razrednog starešinu i zahvaljivali što vam je sin tako lepo prihvaćen kod drugara. Bilo im je prelepo, ali im je istovremeno bilo čudno zašto jedno dete svih sedam dana spava sklupčano na fotelji umesto u krevetu. Doživotno će nas moriti misao zašto mu niste pomogli - napisala je Nina Kobiljski.

Još prvog dana posle zločina majka jedne učenice opovrgla je tezu o vršnjačkom nasilju.

- Znala sam dečka, bio mi je u kući. Nije bio zlostavljan, devojčice su bile zaljubljene u njega. On je bio razmaženo, obesno, monstruozno dete - rekla je žena kroz suze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (4)

Loading
Građanin

28.05.2023 23:17

Nije samo Antonijevic tvrdio da je Kosta bio maltretiran. Isti iskaz su za Index .hr dala deca iz Ribnikara, bar 10 njih. Onda nastavnici iz Ribnikara koji su potvrdili da mu je ta ista nastavnica istorije koja je i pogođena stalno smanjivala ocenu iz istorije. Dečak imao sve petice, a iz istorije 1. To nije normalno. I gospođa Kobiljski se sad hvata za tu fotelju, zašto niko nije reagovao na ekskurziji? Zato što ih je bilo briga, što se tamo neki K.K.oseća odbačeno.

Deki

31.05.2023 13:41

@Građanin - Pa i meni se čini da je priča o "fotelji" ciljano puštena. Malo mi čudno to koincidira sa otvaranjem istrage za Kostinu majku. Moj utisak je da je to deo plana da se izvrši pritisak na nju kako bi potpisala odobrenje da Kosta ostane na psihijatriji, a to je jedini način da se ovo dete kako-tako drži iza brave.

Jeca

29.05.2023 08:33

Više je nego jasno i da je bilo nasilja i da štošta krije o toj "elitnoj" školi. Toj majci saučešće, ali ona nije baš objektivan izvor informacija, niti bi bilo šta sad bila u stanju da prizna, da je njena pokojna ćera zgrešila.

Mina

31.05.2023 02:10

Definitivno da je tu bilo propusta od strane skole, bilo je tu sigurno nekog nasilja, omalovazavanja, samo radi se o elitnoj skoli i mnoge stvari su zataskavane, direktorka je na toj fotelji 30 godina, dovoljno. Deca su inace danas bahata i nekad surova, dolazi do nekad bezdusnog vredjanja bez razmisljanja koliko pati vredjana strana.Ovo pisem bez da ne daj Boze opravdavam nesrecnog pocinioca, vec da se mora voditi racuna o takvoj deci da ne bi doslazilo do ovakvih uzasnih tragedija.To sto je on planirao dugo ovaj uzasan cin govori da je bio dugo povredjivan, u kombinaciji sa vaspitanjem iz kuce da on mora biti najbolji, superioran dolazi do stvaranja frustracija i eto tragedije. On jeste pretrazivao sa koliko godina je krivicno neodgovoran, ali se nezrelost vidi u tome sto nije sagledao da ce biti zatvoren u mentalnoj ustanovi dugo, bez skole, igrica, telefona, letovanja, mislio je nezrelo da ce samo biti saslusan i pusten. Ne mora znaciti da je mentalno oboleo, mada zvuci sumanuto, vec da je iz narcistickog karaktera u sadejstvu sa nekom traumom ovo bio neki poguban incident sa nesagledivim posledicama. Bice mu jezivo kada shvati sta je zapravo uradio, da je ubio deset osoba, e tada nastaje pakao za njega, a cekala ga je lepa buducnost, decko iz situirane porodice, dobrog obrazovanja, zalosno a istu tu buducnost je uskratio svojim ubijenim drugarima, strasno za podneti.