STRAVIČAN SLUČAJ U POŽAREVCU: Strance držao maltene kao robove, terao ih da rade, a nije ih plaćao

Autor:

Hronika

28.04.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On se sumnjiči da je od novembra 2022. do aprila ove godine držao dvojicu indijskih državljana (31) i (25) u nezakonitom boravku, u cilju radne ekspolatacije.

STRAVIČAN SLUČAJ U POŽAREVCU: Strance držao maltene kao robove, terao ih da rade, a nije ih plaćao

Foto: ST/N. MANDIĆ, Shutterstock

Policija izvršila hapšenje

Policija je uhapsila R. S. (60) iz Požarevca, zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina ljudima.

On se sumnjiči da je od novembra 2022. do aprila ove godine držao dvojicu indijskih državljana (31) i (25) u nezakonitom boravku, u cilju radne ekspolatacije, prenosi Telegraf.rs.

- On im je najpre poslao pozivno pismo radi zaposlenja u pogonu njegove privatne firme koja se bavi obradom drvne građe, da bi im nakon nekoliko meseci rada, navodno radi produženja radne vize, oduzeo pasoše, prestao da im isplaćuje zarade i pretio da će ih prijaviti policiji u slučaju da napuste ovaj pogon - navodi se u saopštenju MUP.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Požarevcu, osumnjičenom je određeno zadržavanje, do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading