MUČILI MLADIĆA, PRETILI NJEMU I NJEGOVOJ PORODICI: Uhapšena trojica u Kragujevcu, terete se za zlostavljanje!

Autor:

Hronika

21.04.2023

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenima za zlostavljanje, mučenje i ugrožavanje sigurnosti mladića iz Kragujvca određeno je zadržavanje do 48 sati.

MUČILI MLADIĆA, PRETILI NJEMU I NJEGOVOJ PORODICI: Uhapšena trojica u Kragujevcu, terete se za zlostavljanje!

Foto: Shutterstock

Hapšenje, policija hapsi muškarca

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su M. M. (29), M. T. (23), L. S. (22) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zlostavljanje i mučenje, kao i ugrožavanje sigurnosti.

Oni se sumnjiče da su u toku noći između 7. i 8. aprila fizički i psihički maltretirali jednog dvadesetogodišnjeg mladića, kao i da su pretili njemu i članovima njegove porodice u slučaju da događaj prijavi policiji.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni u nadležno tužilaštvo u Kragujevcu, nakon čega im je od strane nadležnog suda određen pritvor do 30 dana.

Da pojasnimo, mučenje je nanošenje psihičke ili fizičke patnje (nasilje, mučenje, bol) ljudima putem drugih osoba. Uglavnom kao sredstvo za određenu namenu, npr. za dobijanje izjave, priznanja, dobijanje informacije ili u svrhu slamanja otpora žrtve mučenja. Koristi se i kao sredstvo zastrašivanja, odmazde, kazne ili kao sredstvo ispitivanja.

Mučenje se takođe koristi kao manipulativno sredstavo prisile i kontrole pojedinca ili skupine ljudi. Predstavlja kršenje ljudskih prava. Prema Ženevskoj konvenciji ne smiju biti mučeni ratni zarobljenici (civilno stanovništvo i vojnici).

Uprkos tim konvencijama organizacija Amnesty International procenjuje da dve trećine zemalja potpisnica sporazuma ne poštuju dosledno konvenciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading