ESKOBAR NIJE VEROVAO DA GA PRATE UBICE: Otkrivamo kako je likvidiran Ranko Radošević

Autor:

Hronika

12.03.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ranko Radošević nije podigao mere opreza ni posle likvidacije šefa "škaljaraca" Jovice Vukotića, objašnjava dobro obavešteni izvor.

ESKOBAR NIJE VEROVAO DA GA PRATE UBICE: Otkrivamo kako je likvidiran Ranko Radošević

Foto: St/N. Pančić, MUP

Ubijen Ranko Radošević

Ranko Radošević (54) zvani Ranko Eskobar, koji je ubijen 9. marta u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju, živeo je relativno opušteno proteklih godina. Uprkos poslovima s drogom s kojima ga povezuju bezbednosne službe Crne Gore i Srbije i snabdevanjem kriminalaca blindiranim automobilima, smatrao je da nije na meti konkurentima u tim poslovima, navodi dobro obavešteni izvor za Republiku.

Da podsetimo, policija je posle ovog ubistva uhapsila Stefana Zlatanovića (28) iz Lebana i Luku Vučetića (26) iz Kraljeva. Uhapšena je i njihova maloletna saučesnica u ovom zločinu, koji je pažljivo pripreman.

Narko-veze s Južnom Amerikom

Ranko Eskobar je u policijskom dokumentu SOCTA označen kao pripadnik nikšićke kriminalne grupe, odnosno vodi se kao član kriminalne organizacije Bobana Baćovića, preneli su crnogorski mediji. Prema nezvaničnim informacijama, grupa iz Nikšića, bliska "škaljarskom klanu", poznata je po trgovini narkoticima - skankom i kokainom. Navodno, narkotici su dolazili iz Južne Amerike, odakle su potom distribuirani po Evropi.

Nezvanično se saznaje da je momku koji ga je čuvao kao telohranitelj Eskobar dao slobodan dan baš 9. marta, tako da je sam došao na kafu, kao svakog drugog dana, u kafić na benzinskoj pumpi.

- Ranko nije povećao mere opreza ni posle ubistva prijatelja Jovice Vukotića, šefa "škaljarskog klana" u Istanbulu. U Beogradu se osećao sigurno i živeo je po prepoznatljivoj rutini - navodi ovaj izvor.

Republika

Foto: facebook.com

Stefan Zlatanović

Ubice su ga, međutim, pratile i odredile baš taj dan za likvidaciju. Jedan od njih ga je poznavao i trebalo je, ako Radošević nešto posumnja, da ga razuveri i opusti. Prethodno su lažni kupci automobila kojima je trgovao iz jedne zemlje u okruženju ugovorili sastanak u njegovom omiljenom kafiću. S njim je kontaktirao navodni bračni par i oboje su telefonom razgovarali s njim.

U trenutku kad su dvojica ubica ušla u kafić, Eskobar se s nekim dopisivao telefonom, čekajući kupce automobila. Jedan od ubica je tada potegao pištolj i u njega ispalio sedam metaka, pet u telo i dva u glavu. Obojica su uspela da pobegnu, ali ih je policija uhapsila za manje od 48 sati u štek-stanu u Novom Beogradu.

Spasić: Previše se opustio

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Boža Spasić

Bivši operativac Državne bezbednosti Boža Spasić tumači za Republiku da je Eskobar nastradao zbog nedovoljne opreznosti.

- Očito da je privremeno zatišje unutar klanovskih obračuna zavelo već veoma iskusnog pripadnika klana, kao što je Eskobar. Previše se opustio i mislio da je potpuno bezbedan da na benzinskoj pumpi u kafiću pije kafu i da mu to mesto pruža bezbednost i da mu se tu ništa neće desiti. Činjenica je da se on dosta nonšalantno ponašao, komotno. Sam je stvorio uslove da bude upucan - rekao je Spasić.

Policija među motivima zločina posebno istražuje dugovanje za drogu koja je preko Radoševića stigla do dilera. Proverava se da li su, umesto da mu daju novac koji su mu dugovali, odlučili da ga ubiju. Često su u ovom slučaju pominjani i "kavčani" Radoja Zvicera s obzirom na to da je Eskobar povezivan sa suprotstavljenim "škaljarskim klanom". Istražni organi, takođe, ne smatraju da je spisak osumnjičenih za ubistvo u Rušnju sa tri imena uhapšenih konačan.

Od Ranka Radoševića su se čituljama oprostili porodica i prijatelji. Među njima je i jedna potpisana s Ljubo Bigović. Reč je o čoveku koji je s dvojicom saučesnika bio osuđen na 30 godina robije zbog ubistva policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića u Podgorici 2005. To suđenje je po ko zna koji put vraćeno na početak.

Radošević će sutra biti sahranjen u Beogradu.

MALOLETNICA POMAGALA EGZEKUTORIMA

Maloletnici (17), koja je uhapšena u štek-stanu na Novom Beogradu zajedno sa dvojicom osumnjičenih za ubistvo Ranka Radoševića Stefanom Zlatanovićem (28) i Lukom Vučetićem (26), određen je pritvor u trajanju do 30 dana. Ona se tereti se za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Saslušana je prekjuče pred sudijom za maloletnike Višeg suda u Beogradu, uz prisustvo zamenika višeg javnog tužioca za maloletnike. S obzirom na to da nema 18 godina, u postupak je uključen i Centar za socijalni rad.

Svoj iskaz davala je, kako saznajemo, satima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading