LEGIJA PRVI PUT VAN ZATVORA! Posle 7 godina optuženi za ubistvo Zorana Đinđića svedoči u slučaju Ćuruvija!

Autor:

Hronika

08.03.2023

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je prvi izlazak iz zatvora nakon 7 godina.

LEGIJA PRVI PUT VAN ZATVORA! Posle 7 godina optuženi za ubistvo Zorana Đinđića svedoči u slučaju Ćuruvija!

Foto: Profimedia

Milorad Ulemek Legija, osuđeni ubica, saradnik zemunskog klana i komandant zloglasne Jedinice za specijalne operacije, izašao je danas pred govornicu Apelacionog suda u Beogradu.

Legija je svedok u slučaju ubistvu novinara Slavka Ćuruvije i ovo mu je prvi izlazak iz zatvora posle sedam godina.

Legija je obučen u sivi duks i izgleda gotovo isto kao sa poslednjih fotografija dostupnih javnosti. Sudija ga je upozorila da je dužan da govori istinu. Legija je potvrdio da je razumeo i da polaže zakletvu, javlja Blic.

Drugostepeni postupak za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije počeo je pred Apelacionim sudom u Beogradu svedočenjem Branke Prpe, Ćuruvijine supruge.

Legija: Nemam ništa da dodam!

Sudija je za sudsku govornicu pozvala prvog svedoka, Milorada Ulemeka Legiju.

- Sve što mogu da izjavim je da ja nemam ništa da dodam ni da oduzmem od onog što sam rekao na prošlom ročištu, kada sam u istoj sudnici, samo pred drugim većem, svedočio o ovom događaju. To je sve što imam da kažem - rekao je Legija.

On nije davao konkretne odgovore na pitanja sudije, već je iznova ponavljao da nema ništa da doda u odnosu na raniju izjavu. Na pitanje da li je došlo do susreta između njega i Radomira Markovića i da li mu je Marković predložio da likvidira lice koje ugrožava državnu bezbednost, Legija je ponovio da je o svemu već govorio.

- Ne vidim svrhu ovog ispitivanja. Sve što sam rekao postoji u zapisniku, nemam šta da dodam - dodao je Legija. Na pitanje da li je 2002. godine angažovao lica da uklone Romića i Kuraka, ponovo je odgovorio da nema šta da doda. Tužilac je Legiju pitao o izjavama koje je dao u vezi sa svojom bezbednošću. A sudija je upitala kada je dobijao pretnje i da li su one uticale na njegov iskaz.

- Nisu uticale. Ranije je bilo pretnji, pred moje svedočenje 2016. godine - istakao je Legija.

Advokat Zora Dobričanin Ninković je rekla da tužilac "ne prestaje sa taktikom manipulisanja".

- On je nakon svedočenja i Ulemeka i Simovića utvrdio da nije bilo pretnji. Sada insinuira da je nesporno i da je ubđen da je tih pretnji bilo - rekla je branilac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading