OTKRIVENO ŠTA SU VOZILE ŽENE ZLIKOVACA: Vole bele automobile - Miljkovićeva supruga vozila BMW, a Budimirova Rendž Rover

Autor:

Hronika

23.02.2023

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

OTKRIVENO ŠTA SU VOZILE ŽENE ZLIKOVACA: Vole bele automobile - Miljkovićeva supruga vozila BMW, a Budimirova Rendž Rover

Foto: E-stock, Printscreen

Srđan Lalić o zločinima Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

Danas je u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu nastavljeno suđenje kriminalnom klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković zvani Mare Mesar. Članovi ove grupe se terete za sedam ubistava, silovanja, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

Na ovonedeljnim suđenjima, kako je najavljeno, prikazani su snimci i fotografije iz optužnice, a svedok-okrivljeni Srđan Lalić ima priliku i da se izjasni o najbrutalnijim fotografijama koje se nalaze u prepiskama koje su vršene između članova kriminalne grupe Belivuk-Miljković.

Bmw plavi je na redu, a Lalić kaže: 

Trebalo bi da je petica, koji su koristili Veljko i Marko i njime su otišli za Tursku. To sam siguran jer sada bolje vidim.

Pasat sivi se prikazuje.

Škoda rapid, pa bmw x4 , reno klio pančevačke registracije, pasat crni, škoda oktavija

Lalić: E takvu crnu je vozilo obezbeđenje, ali se ne sećam oštećenja.

Hjundaji tamno plavi.. Ovakvim sivim smo išli do reke, taj stari tip, možda je i prefarban. Pasat bg registracije tamnno sive bole. 

Lalić: Ako ima šiber oduzet je od mene, koristio sam ga kao zamensko vozilo jer je moja škod aostala na servisu. Koristio sm ga 4 sati i policija ga je oduzela kao i moju škodu sa servisa.

Opel astra i o njoj se ne izjašnjava.

Škoda

Korišćena je za krivična dela i ubistvu Gligorijevića, kao i za pratnje. 

Prvi video snimak na sudu sa naplatne rampe škodoom prolaze dvojica muškaraca
Miljković prepoznajem ga po kapi, ali ima masku, a možda vozi Budimir...Možda sam ustvari ovo ja kao vozač. Mislim da sam ja ipak sa Miljkovićem ali se ne sećam kad aje to bilo , gde smo išli Miljković i ja.

Beli Rendžer Rover

Lalić: Mislim da ga je vozila supruga Marka Budimira.

Škodin džip, pa pasat bg tabli 

Beli BMW

Lalić: Miljkovićeva supruga ga je vozila.

Zatamnjeni golf

Lalić: za pratnje smo ga koristili. imao je svud afolije, kasnije su skinute.
BMW teget, pa crni BMW.

Liči na Miljkovićevu blindu.

Pa pasat

Lalić: Ovim vozilom je Tešić dovezao Ljepoju do kuće. Na tom vozilu je sirena bila neispravna.

Klan koristio najmanje 56 vozila: Na suđenju prikazane limuzine, džipovi, mala kola i motor

Opet bmw, beli...Opel korsa tamna

Do sada su prikazana 52 automobila koje je koristila kriminalna grupa.

Lalić: Sada vidimo parking gde je ostavljena Mitićeva honda. 

Honda sivik se prikazuje i svedok potvrđuje da se radi o automobilu otetog i ubijenog Nikole Mitića.

Pa prvi tiguan, a onda i nisan džip.

Janković mi je da je za lov kupio nekog džipa, mislim d aje ovaj, ali nisam siguran.
pa motor i na kraju Ford fiesta.

Mislim da je njom jednom prilikom Janković došao po mene. 

- Vukićevića je lopatom ubio Marko Budimir-pojašnjava Lalić na pitanje sudije koja traži da pojasni ko od braće stoji iza zločina pošto je svedok jednom rekao da je Miloš, a drugi put Marko. 

Suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavljeno je u prva dva dana ove nedelje, ispitivanjem svedoka okrivljenog, Srđana Lalića na predočenu policijsku foto-dokumentaciju sačinjenu nakon njihovog hapšenja. Advokati okrivljenih su sporili odluku sudskog veća da se ovaj dokaz izvodi istovremeno sa ispitivanjem svedoka, ali je sudija ostala pri svom planu suđenja.

Lalić je prvog dana govorio o fotografijama iz bunkera sa stadiona Partizana, a potom i o fotografijama koje je policija napravila na uviđaju u kući smrti u Ritopeku, do koje su dovozili otete žrtve, pa ih u njoj mučili i ubijali. Iz te kuće nijedana od žrtava nije izašla živa. 

Na prikazanim fotografijama vidi se eksterijer i enterijer prostorija koje je klan koristio na stadionu crno-belih, kao i u kući u Ritopeku.

Prikazano je mnogo droge i oprema za njeno razmeravanje, čitav arsenal vatrenog, ali i hladnog oružja - motke, serkire, lopate i ašovi koje je Lalić spominjao govoreći o jezivim ubistvima u kojima je i sam učestvovao. Na više fotografija videle su se crvene mrlje na zidu i podu, za koje svedok okrivljeni tvrdi da je krv samlevenih žrtava. Prikazan je i deo Dunava u Ritopeku gde su prosipani džakovi sa samlevenim telima žrtava klana.

Da podsetimo, Srđan Lalić (36) je prvi od tri svedoka okrivljena iz Belivukovog klana koji je osuđen na 18 godina zatvora umesto doživotne robije, koji se sa sricanjem tog statusa obavezao da pred sudom ispriča sve što mu je poznato o monstruoznim ubistvima i drugim zverstvima te kriminalne grupe.

Inače, Lalić je postao poznat javnosti kao Belivukov nasmejani koljač od kada se pojavila fotografija na kojoj se šefom klana smeje iznad izmučenog tela jedne od žrtava, koju su potom zaklali.

On je po zanimanju IT strucnjak, koji je u Belivukovom klanu bio zadužen za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa aplikacijom Skaj, a putem koje su članovi Veljine ekipe međusobno razmenjivali fotografije jezivih zločina, ali ih i slali suprotstvaljenom klanu u znak zastrašivanja.

Tokom dosadašnjeg svedočenja Lalić je klan optužio za dvadestak ubistva za koja do sada nisu optuženi, a žrtve se većinom i dalje vode kao nestala lica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading