DVAPUT UMRO: Šta je video s druge strane, ostaće tajna

Autor: Marko TOMIĆ

Hronika

30.01.2018

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poljoprivredni penzioner Predrag Gostiljac (75) iz čačanskog sela Lipnica, koji je u četvrtak uveče umro pa oživeo, juče je po drugi put preminuo na internom odeljenju čačanske bolnice. Starac, koji je bio mrtav više od sat vremena i umalo da živ bude sahranjen, tokom svih dana provedenih u bolnici, nakon kliničke smrti upinjao se da porodici nešto kaže, ali će ono što je video sa druge strane zauvek ostati tajna koju je poneo u grob!

RepublikaFoto: youtube.com/TV Prva
Predrag Gostiljac

Konstatovali smrt

- Mada je u subotu delovalo da se njegovo zdravstveno stanje popravilo, od četvrtka do danas Predrag je kopneo. Iz dana u dan je izgledao sve lošije, a danas smo saznali tužnu vest - kaže Saša, zet pokojnog Predraga.

- Deda se za sve vreme boravka u bolnici naprezao da nešto kaže, ali nije mogao da izgovori. Uporno je mimikom želeo nešto da saopšti, ali mu to nije pošlo za rukom jer mu je moć govora bila oduzeta. Šta je za tih sat vremena dok je bio sa druge strane video ili doživeo, ostaće tajna koju je on odneo u grob - kaže rođak familije.

Porodica je u četvrtak počela da sprema sahranu, kada je neko primetio da se pokojniku pomeraju stomak i prsti

Predragu je iz čista mira pozlilo u četvrtak uveče u njegovoj kući oko 18 sati dok je sedeo pored šporeta. Tada je na poziv došla ekipa Hitne pomoći i umesto detaljnog pregleda doktor je samo pogledao beonjače i konstatovao smrt.

- Kada su lekari otišli, mi smo počeli da sazivamo rodbinu i organizujemo sahranu, da kupujemo pogrebninu, ne znajući da je on živ - ispričao je Predragov sin Milan.

- Ubrzo su došle komšije i rođaci, jedan od njih je primetio da se stomak na Predragovom telu, koje je bilo položeno na krevet, pomera. Potom je primetio i da mu se pomeraju prsti. Tada smo svi bili u šoku i neverici, nismo znali šta da mislimo. Zet je već otišao da kupuje pogrebnu opremu i sanduk... Kum je tada pozvao Predraga rekavši mu: "Predo, kako si?", a ovaj mu je odgovorio: "Nije baš najbolje, ali dobro sam" - kaže Predragov sin Milan i dodaje da su tada po drugi put toga dana pozvali Hitnu pomoć.

Mahao familiji

Hitna pomoć je ponovo došla i Predraga na nosilima potpuno svesnog odvezla u bolnicu, čak je familiji i mahao dok su ga ubacivali u sanitet. Porodica Gostiljac je od tada u šoku, a od juče su i dodatno potreseni jer po drugi put žale i oplakuju čoveka koga su pre pet dana zamalo sahranili.

4 dana bio je živ Gostiljac, nakon što je prvi put proglašen mrtvim

Predrag Gostiljac biće sahranjen danas u 13 časova na seoskom groblju u Lipnici.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading