ZVICER NAREDIO DA SE BOSANCU STAVI BOMBA POD AUTOMOBIL: Vođa Kavčana i Darko Elez spremali ubistvo Orašanina - evo kako su otkriveni!

Autor:

Hronika

29.12.2022

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meta bio Ognjen Orašanin, ekplozivna naprava postavljena pod vozilo na Sokolcu, a sumnja se da iza svega stoje Zvicer i Elez.

ZVICER NAREDIO DA SE BOSANCU STAVI BOMBA POD AUTOMOBIL: Vođa Kavčana i Darko Elez spremali ubistvo Orašanina - evo kako su otkriveni!

Foto: youtube.com/mariosekulic/printscreen, MUP

Rdaoje Zvicer i Darko Elez

Radoje Zvicer, odbegli vođa "kavačkog klana", kao i Darko Elez, osuđeni kriminalac, našli su se na udaru istražitelja iz Bosne i Hercegovine!

Uprava za organizovani i teški kriminali MUP-a Republike Srpske je protiv Darka Eleza, Radoja Zvicera i još dve osobe podnela je izveštaj koji se odnosi na pokušaj ubistva Ognjena Orašanina iz Sokoca, prenose Nezavisne novine.

Prema dostupnim informacijama, Zvicer je vođa "kavačkog klana", koji se dovodi u vezu sa međunarodnim krijumčarenjem velikih količina droge, saradnju sa narko-kartelima Južne Amerike, kao i seriju ubistava koja je posledica rata između njih i "škaljarskog klana".

S druge strane, Darko Elez je takođe i te kako poznat, te je u BiH 2021. godine osuđen na 15 godina zatvora kao član organizovane kriminalne grupe, a nakon što je podneo molbu, kaznu izdržava u Srbiji.

Oni i još dve osobe su sada prijavljeni za organizovani kriminal, odnosno pokušaj ubistva, te nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja.

- Sumnjiče se da su u avgustu i septembru 2020. godine, delujući kao organizovana kriminalna grupa, pokušali da ubiju Ognjena Orašanina iz Sokoca, na način da su ispod vozila koje on koristi postavili eksplozivnu napravu, u nameri da je aktiviraju u trenutku kada on bude u vozilu - naveli su iz MUP-a Srpske, uz navođenje inicijala.

Foto: youtube.com/printscreen/instagram.com/printscreen

Radoje Zvicer

Do eksplozije nije došlo jer su policajci 17. oktobra 2020. godine pronašli vozilo i bombu, koja je deaktivirana. Vozilo ispod kojeg je bila podmetnuta koristio je Saša Karadžić, Orašaninov blizak saradnik. Bomba je bila podmetnuta ispod suvozačevog sedišta, a budući da je Karadžić često vozio Orašanina, u policiji su odmah posumnjali da je upravo Orašanin bio meta napada.

Postoje tvrdnje da je upravo Zvicer osumnjičen da je naručio podmetanje bombe na Sokocu. I sam Orašanin godinama važi za bezbednosno interesantnu osobu, a pre tri dana je izbegao hapšenje u okviru akcije "Šakal", ali je protiv njega podnesen izveštaj Tužilaštvu.

Kako su mediji iz BiH ranije pisali Ognjen Orašanin važi za vođu sokolačakog kriminalnog klana, a ranije je bio u dobri odnosima sa Darkom Elezom, a navodno i sa Darkom Šarićem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading