POVREĐENO 13 POLICAJACA, ŠTETA 3 MILIONA: Počinje suđenje za vandalizam tokom Prajda

Autor:

Hronika

24.11.2022

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi osnovni sud u Beogradu je za 2. decembar zakazao početak suđenja dvadesetdvojici okrivljenih da su tokom Europrajda 17. septembra napali i povredili 13 policajaca.

POVREĐENO 13 POLICAJACA, ŠTETA 3 MILIONA: Počinje suđenje za vandalizam tokom Prajda

Foto: Tanjug/ V. Sporčić

Tužilaštvo je u optužnom predlogu preciziralo da su L. T. i M. M. bili kolovođe grupe zajedno sa još dve osobe koje se trenutno nalaze u bekstvu, kao i još jedno lice.

Optužnim predlogom okrivljenima S.Č, Č.L, Z.T, G.N, V.V, R.Ž, B.G, S.M, S.N, V.M, M.D, I.M, J.J, DŽ.M, R.J, M.N, Č.I, U.C, LJ.O. i T.B. je stavljeno na teret krivično delo učestvovanje u grupi.

Na početku sudenja okrivljeni bi trebalo da se izjasne o krivici.

U optužnom predlogu tužilaštvo je predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu, nakon sprovedenog dokaznog postupka oglasi krivim, te da kolovođama, L. T. izrekne kaznu zatvora u trajanju od pet godina, a M. M. kaznu zatvora u trajanju od četiri godine.

Republika

Foto: Tanjug/ V. Sporčić

 

 U odnosu na okrivljene R.Ž. M.N. V.V. i S.Č. izrekne kaznu zatvora u trajanju od dve godine, okrivljenom Z.T. kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i osam meseci, okrivljenom Č.L. kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i osam meseci, okrivljenom S.N. kaznu zatvora u trajanju od godinu i pet meseci, a okrivljenima S.M. V.M. M.D. N.G. I.M. J.J. DŽ.M. R.J. B.G. Č.I. O.LJ. B.T. i C.U. kaznu zatvora od godine i šest meseci.

Naime, oni se sumnjiče da su tog dana učestvovali u grupi ljudi koja je, kod železničke stanice Karađorđev park u Bulevaru oslobođenja bb, napala i telesno povredila trinaest policijskih službenika MUP-a na službenoj dužnosti, kojom prilikom je oštećena imovina u većem obimu i to pet vozila MUP-a na kojima je pričinjena šteta u iznosu oko 3.000.000,00 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading