Xtip Stream Emisija – Zvonko Živković!

Autor:

Sport

24.11.2022

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi format na našem kanalu, dolazi Xtip Stream Emisija. Bavićemo se fudbalskim temama uz sjajne i dokazane sagovornike u ovom sportu, a različitih pozadina, ciljeva i radnih navika. Navikli smo kroz uobičajene formate da je mnogo toga lepog na našoj sportskoj i fudbalskoj sceni, ali spremite se da čujete i drugu stranu medalje.

Xtip Stream Emisija – Zvonko Živković!

Foto: MerkurXtip

Priče su tu o usponima i padovima kako pojedinaca tako i kolektiva, svim odricanjima koje sport nosi, kao i problemi sa kojima se klubovi, treneri i igrači susreću svakodnevno.

 

Imali smo tu čast da u našoj šestoj epizodi Xtip Stream Emisije ugostimo Zvonka Živkovića, nekada veoma poznatog fudbalera koji je kasnije uplovio u trenerske vode i najviše se bavio radom s mlađim kategorijama. Igračku karijeru Živković je počeo u Zemunu u FK Galenika, a po završetku srednje škole prešao je u Partizan za koji je u periodu od osam sezona odigrao 187 utakmica i postigao 58 golova te učestvovao u osvajanju dve titule šampiona tadašnje Jugoslavije. Iz Partizana put ga je odveo u Benfiku gde je ostao jednu sezonu i osvojio duplu krunu, zatim u Fortunu iz Dizeldorfa, a poslednje tri godine karijere odigrao je za francuski Dižon gde je u 79 utakmica postigao 17 golova. Upisao je tri nastupa za reprezentaciju Jugoslavije za igrače do 20 godina, kao i pet nastupa za nacionalni A tim.

Trenersku karijeru započeo je mlađim kategorijama Zemuna i Partizana, zatim u Rudaru iz Ugljevika, a radio je još u Metalcu iz Gornjeg Milanovca i Teleoptiku. Vodio je reprezentacije Srbije i Crne Gore, pa Srbije za igrače do 19 godina, kao i selekciju Srbije za igrače do 21 godine.

Za sve vreme igračkog i trenerskog staža radio je u nekom svom stilu i nije mnogo „prepisivao“ od trenera kod kojih je igrao ranije, pa smatra i sada da je izabrao pravi put. Za sve ove godine imao je priliku da radi i upozna mnogobrojne menadžere i zato je i te kako pozvan da priča na tu temu. Kako je rekao, ima mnogo lepih, ali i ružnih strana tih odnosa i koliko je važan odabir pravog reprezenta. U više pedagoškoj priči, izneo je Živković mnogobrojne argumente koji će koristiti pre svega mladim igračima, ali i nekim starijim koji možda nisu osetili sve situacije na svojoj koži.

 

 

Poslušajte sjajnu priču u našoj Xtip Stream „Emisiji“ i saznaćete sve što se tiče relacije mlad igrač-klub-menadžer!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading