BELIVUKOVIM VOJNICIMA UKINUT PRITVOR! Oni su od danas na slobodi, uz obavezu da se na 15 dana javljaju policiji!

Autor:

Hronika

21.10.2022

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nastavku suđenja Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i još 27 - orici okrivljenih za pripadnost kriminalnoj grupi kojoj se na teret stavljaju najteža krivična dela, danas su pred Specijalnim sudom završili sa odbranama svi okrivljeni.

BELIVUKOVIM VOJNICIMA UKINUT PRITVOR! Oni su od danas na slobodi, uz obavezu da se na 15 dana javljaju policiji!

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ,republka.rs, E-Stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Osmorica okrivljenih Mijat Simeunović, Miloš Lukić Selak, Aleksa Dunjić, Vojislav Đorđević, Aleksa Stošić, Vladimir Dimitrijević, Senad Rašović i Dragan Mitrović su negarili da su pripadnici bilo koje kriminalne grupe, navodeći da nisu krivi i da će detaljnu odbranu izneti u daljem postupku, ističući da ne žele da odgovaraju na pitanja.

Pritvor je ukinut Borisu Karapandžiću i Vladi Georgievu. Takođe pritvor je ukinut i Filipu Ivanovskom uz obavezu da se na 15 dana javlja policijskoj stanici. 

Takođe Milošu Lukiću Selaku je ukinut pritvor i određena mera zabrana napuštanja boravišta. Na 15 dana će morati da se javlja u policijsku stanicu.

Svi ostali predlozi odbrana okrivljenih se odbijaju.

Rašović je naveo da je uhapšen samo na osnovu iskaza svedoka okrivljenog Bojana Hrvatina.

- Ja sam obezbeđivao gospodina Veljka Belivuka i gospodina Marka Miljkovića - kazao je Rašović. - Bio sam radnik, za to sam primao platu. Nisam član nikakve kriminalne grupe. Kad su njih dvojicu uhapsili, mene nisu i ja sam nastavio normalno da se krećem i radio sam neke druge poslove, sve dok se nije pojavio "tajni agent" Bojan Hrvatin. On je rekao da sam učestvovao u nekoj otmici i priveli su me bez i jednog dokaza. Neću odgovarati na pitanja dok ne čujem šta će reći svedoci okrivljeni.

Advokati traže ukidanje pritvora za nekoliko optuženih

Branioci Marka Andrića, Borisa Karapandžića, Miloša Lukića Selaka, Vlade Georgieva, Filipa Ivanovskog, Milovana Tadića, Vladimira Greka, Senada Rešovića, Dragana Mitrovića, Alekse Šejića, Aleksandra Vučeljića, Nemanje Lakićevića i Alekse Dunjića tražili su od sudskog veća da ukine ovim optuženima pritvor ili da im odredi kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Zamenik tužioca Saša Ivanić složio se samo sa predlogom za ukidanje pritvora Karapandžiću, dok je za ostale bio protiv ukidanja pritvora. Sudsko veće će odluku doneti nakon isteka jednosatne pauze.

Ukinut pritvor Karapandžiću

Krivično veće Specijalnog suda koje vodi postupak protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih optuženih za pripadnost njihovoj kriminalnoj grupi, na predlog advokata ukinulo je pritvor za Borisa Karapandžića, Miloša Lukića Selaka, Vladu Georgieva i Filipa Ivanovskog. 

Oni imaju zabranu napuštanja mesta boravišta i obavezu da se svakih 15 dana javljaju nadležnim policijskim stanicama.

Ovim je okončan prvi deo glavnog pretresa. Nastavak suđenja zakazan je za  7., 8. i 10. novembar  kada će svoje iskaze dati trojica svedoka okrivljenih Srđan Lalić, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading