UKLETA GAJDOBRA! Vojvođansko selo na čijim putevima se redovno gine!

Autor:

Hronika

24.08.2022

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova crna tačka na putevima u Srbiji moglo bi da postane južnobačko selo Gajdobra u kome se godinama ređaju saobraćajne nesreće sa tragičnim ishodom.

UKLETA GAJDOBRA! Vojvođansko selo na čijim putevima se redovno gine!

Foto: Foto - Ilustracija:Republika.rs, Google maps, Tanjug/S. Acimović

Poslednja u nizu je saobraćajna nesreća koja se dogodila u ponedeljak oko 18.40 časova na putu Gajdobra - Silbaš, na samom izlazu iz Gajdobre, u kojoj je teško povređena majka i njena beba.

Majka A. J. (31) iz Srbobrana vozeći automobil Audi A4, iz za sada nepoznatih razloga, sletela je sa puta i tom prilikom zadobila je teške telesne povrede. Beba, rođena ove godine, primljena je u Dečju bolnicu u Novom Sadu gde su joj konstatovane lake telesne povrede.

Majka bebe upućena je u Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine i ona je u izrazito teškom opštem stanju. Smeštena je na Kliniku za anesteziju, intezivnu terapiju i terapiju bola gde će njeno stanje nastaviti da se prati. 

 

Mladići se zakucali u drvo

Međutim, pre samo mesec dana dogodila se identična nesreća u kojoj je život izgubio dvadesetosmogodišnji mladić.

Novica B. iz Gajdobre, koji je upravljao automobilom marke pežo 406, najverovatnije je zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom, a onda je sleteo sa puta i zakucao se u drvo. On je na mestu ostao mrtav.

Aleksandar B.(27), iz istog mesta, koji se nalazio na suvozačevom sedištu, teško je povređen u udesu.

Foto: Google maps

Gajdobra

Suvozač je odmah prebačen u bolnicu i lekari su uložili veliki napor da mu spasu život.

Automobil u kome su se mladići nalazili tokom nesreće uništen je do neprepoznatljivosti.

Porodica je nakon tragedije rekla da su momci u automobil seli kako bi ga isprobali, a da su planirali da uskoro otputuju na odmor u Hercegovinu.

Takođe, meštani ističu da je bio sportista i momak za primer, te i da je trebalo da doktorira na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu i da su ga zvali da bude asistent.

Krov se poravnao sa haubom

Teška saobraćajna nesreća dogodila se početkom aprila ove godine u Novoj Gajdobri, koja je od Gajgobre udaljena tek nešto više od 5 kilometara, u kojoj je jedna osoba teško, a jedna lakše povređena.

Automobil je, iz još uvek nepoznatih okolnosti, sleteo sa puta i tom prilikom se do te mere izdeformisao da su se krov i hauba automobila potpuno poravnali. 

 

U ovom udesu vozač automobila zadobio je teške, a suvozač lakše telesne povrede. 

Pre dve godine identična nesreća se dogodila na putu Bačka Palanka-Nova Gajdobra i tom prilikom je smrtno nastradala Sofija M. (70), koja je upravljala vozilom.

Nada oborena sa bicikla 

Sredinom maja 2020. godine stanovnike Nove Gajdobre potresla je vest da je Nada R., stara 75 godina, umrla je u KC Vojvodina od povreda koje je zadobila u saobraćajnoj nesreći u ovom mestu.

Naime, nesrećna žena je vozila bicikl kada je na nju iznenada naleteo automobil "reno laguna". Ona je sa teškim povredama prevezena u bolnicu gde je posle nekoliko sati i preminula.

14 huligana pretuklo mladića u centru sela

U septembru prošle godine pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su D. T. (1999) i M. M. (2000) iz Bačke Palanke, dok se jedno lice nalazilo u bekstvu, zbog sumnje da su izvršili krivično delo teška telesna povreda

Oni su bili osumnjičeni da su pretukli šesnaestogodišnjaka iz Gajdobre nanevši mu tom prilikom teške povrede.

Roditelji pretučenog mladića rekli su tada da je u napadu na njihovog sina učestvovalo 14 huligana. Njih je snimila nadzorna kamera kako, sa drvenim palicama u rukama, idu kroz centar sela.

Foto: youtube.com/printscreen

Snimak nadzorne kamere

Mladić je tom prilikom zadobio prelom nosa na dva mesta, rasekotine i podlive nanete palicama i došao je svesti tek kada ga je Hitna pomoć unosila u svoje vozilo. 

Od krvi i povreda, meštani nisu mogli da ga prepoznaju, kazali su tada roditelji lokalnim medijima, a sve se dogodilo u obračunu dveju zaraćenih navijačkih grupa, dok se ovaj mladić "zatekao u pogrešno vreme, na pogrešnom mestu". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading