UBILA BRANKA BUŠILICOM I VEĆ IZAŠLA NA SLOBODU: Jezivi detalji ubistva sa Banovog brda koje je šokiralo Srbiju

Autor:

Hronika

20.06.2022

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sabin Marin, državljanka Obale Slonovače, koja je osuđena na 11 godina zatvora zbog ubistva bušilicom svog bivšeg supruga Branka Marića (39) 2013. godine, puštena je iz zatvora prošle nedelje.

UBILA BRANKA BUŠILICOM I VEĆ IZAŠLA NA SLOBODU: Jezivi detalji ubistva sa Banovog brda koje je šokiralo Srbiju

Foto: Privatna arhiva

Branko Marić i Sabin Marin

Sabin Marin, državljanka Obale Slonovače, puštena je iz zatvora prošle nedelje. Ona je osuđena za ubistvo svog bivšeg supruga Branka Marića (39) 2013. godine na 11 godina zatvora zbog ubistva bušilicom nakon što se par žestoko posvađao.

"Kajem se, nisam htela da ga ubijem bušilicom, već samo da ga uplašim", rekla je Marin svojevremeno plačući i jecajući pred Višim sudom u Beogradu.

Postupak se vodio u Višem sudu u Beogradu, a krajem maja je doneta odluka kojom je usvojena molba za njeno puštanje na uslovni otpust. Zbog zločina je osuđena na 11 godina robije, ali je ta kazna smanjena, pa je ona izašla prošle nedelje iz zatvora.

Da podsetimo, Marin je ubila svog muža 29. januara 2013. godine u iznajmljenom stanu u Ulici Petra Lekovića 90 na Banovom brdu. Opsežnom istragom je utvrđeno da je Sabin nasmrt izudarala svog bivšeg supruga Branka bušilicom po glavi. Prvostepenom presudom Višeg suda bila je osuđena na 15 godina zatvora, ali je Apelacioni sud umanjio tu kaznu za četiri godine.

Kako su tekla suđenja?

Skoro sva suđenja su svojevremeno prekidana zbog njenog lošeg stanja, a često je i plakala tokom iznošenja odbrane kada bi govorila o braku i ubistvu. Tada je tvrdila da nije imala nameru da ubije svog supruga. Prema rezultatima istrage, njih dvoje su neko vreme imali problema, a ona je i često verbalno zlostavljana. Samom ubistvu je prethodila žustra svađa nakon čega je ona otišla do druge sobe da bi uzela bušilicu, vratila se do Branka i počela da ga udara po glavi.

"Bila sam depresivna, nije više obraćao pažnju na mene i decu. Bušilicom sam htela da ga udarim samo po ruci", rekla je ona svojevremeno na sudu.

Sabin je u detalje ispričala kako su se ona i Branko upoznali osam godina ranije. Opisala je njihov zajednički život, ali i prve probleme i to po rođenju prvog sina. Kazale je da je suprug počeo da je maltretira i da je najviše vremena provodio van kuće, pravdajući se poslom, pošto je kao zaposleni pri Ujedinjenim nacijama bio u Sudanu. Kobne večeri, Sabin je navodno pokušala još jednom da razgovara sa Brankom, pa je tražila da joj kaže zašto je maltretira i vređa. Kako je kazala, on joj ništa nije odgovorio.

"Počela sam i ja njega da vređam, kad me je odgurnuo, uhvatio za kosu i pokušao da uguši jastukom. Molila sam ga da prestane. Uspela sam da odem u drugu sobu iz koje sam uzela bušilicu. Udarila sam ga nekoliko puta, ali sam htela da ga udarim po ruci, nisam videla da je ležao, mislila sam da još sedi. Branko je počeo teško da diše i da krvari. Tada sam postala svesna kakvo sam zlo napravila", rekla je ona svojevremeno.

Sabin je naglasila da je po zločinu popila ostatak vina sa nekim tabletama i da se onesvestila. Probudila se u bolnici, gde je i saznala da je Branko mrtav. Tokom suđenja, veštak je ispričao da je Branko zadobio više udaraca u predelu glave i da se verovatno onesvestio posle prvog, te da nije bio sposoban da se brani. Istog mišljenja je bio i sudija, pa je obrazlažući prvostepenu presudu, naglasio da je Sabin “ubistvo počinila na podmukao način i to u situaciji kad Branko nije mogao da se brani”.

"To što ste pored njega imali težak život, ne daje vam za pravo da mužu oduzmete život", obratio se sudija Sabin.

Na pitanje sudije kako objašnjava krpu u ustima Branka Marića i to što je bio prekriven ćebetom, ona je odgovorila da ga je pokrila jer je krvario, a krpu mu je stavila “jer je mnogo kašljao”. Na ista ta pitanja, kao i odakle štipaljka na nosu njenog supruga, tokom glavnog pretresa, Sabin ništa nije odgovorila tužiocu. Tada je sudija tražio da ona pogleda slike. Kad je Sabin prišla stolu i pogledala fotografije sa lica mesta, briznula je u plač i klekla na pod. U momentu kada je čula koliku kaznu je dobila, Sabin je takođe zaplakala. Po izlasku iz sudnice bacila se na pod i počela da vrišti, pa su je pripadnici sudske straže podigli i odneli do ćelije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading