UBIJENA JEDNIM METKOM U ČELO: Kako je nedužna Tatjana (20) pre 28 godina postala slučajna žrtva mafijaškog obračuna u kafiću na Voždovcu

Autor:

Hronika

30.05.2022

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reper Ila posvetio je i pesmu "Istina" stradaloj devojci.

UBIJENA JEDNIM METKOM U ČELO: Kako je nedužna Tatjana (20) pre 28 godina postala slučajna žrtva mafijaškog obračuna u kafiću na Voždovcu

Foto: shutterstock

Prošlo je 28 godina otkako je ubijena Tatjana Nikolić (20). Nesrećna devojka stradala je 30. maja 1994, našavši se usred mafijaškog obračuna.

Tada su Branko Grebenarević i Nemanja Ristić pucali na Sredoja Šljukića i Srđana Adžemovića, a do pucnjave je došlo na Voždovcu u kafiću teretane "Fit Studio".

U ovom obračunu ubijena je Tatjana Nikolić (20).

Svi sem Šljukića su bili optuženi. Grebenarević je ubijen 1996, Ristić je oslobođen 2012, a protiv Adžemovića je postupak obustavljen 2000, jer je tužilac odustao od gonjenja.

O Tatjani je pričao i Šljuka.

- Ona je poginula nesrećnim slučajem, u hodniku, bila je pet metara udaljena od mene. Međutim, čim je upao u klub, shvatio sam da će da puca - rekao je Šljuka u intervjuu koji je dao 1995. godine.

Šljukić i Adžemović su u policijskoj Beloj knjizi označeni kao pripadnici zvezdarskog klana, dok su Grebenarević i Ristić bili članovi voždovačke krinimalne ekipe.

Reper Ila posvetio je i pesmu "Istina" stradaloj devojci.

- Tatjana Nikolić, najbolja drugarica moje sestre, poginula je 1994. godine, sa 20 godina. Ona i moja sestra su sedele tamo, gde je bio Šljuka (Sredoje Šljukić) sa prijateljem. Došao je pokojni Bane Grebenarević da ubije Šljuku. Krenuo je da puca, Tanja je skočila i dobila metak u čelo. Svi su pobegli, a moja sestra je stavila u kola i odvela u Urgentni. Tanja je imala tri brata, rano je ostala bez roditelja. Tragična priča - rekao je svojevremeno poznati reper Vladimir Ilić Ila za Kurir.

Inače, 25 godina kasnije, nedaleko od mesta gde je ubijena Tatjana, ispred balona za fudbal, ubijen je i jedan od vođa navijača Partizana Ljubomir Marković Kića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milona

30.05.2022 23:12

Sto znaci da za 20 godina niko nije uspeo da zavede red u drzavi nego se stanje jos pogorsalo. Svaki dan po nekoliko slucajeva ubistava roditelha, supruznika, kojekakvih mafijaskih osveta, pljacki, itd. Welcome to Medellin, Columbia.