"ZATO POSTOJI PRAVILO DA BRAĆA NE IDU ZAJEDNO U RUDNIK!" Nenadov brat radio drugu smenu! "NE KAŽE SE DŽABE DA JE OVO HLEB SA 9 KORA!"

Autor:

Hronika

01.04.2022

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa Nenadom Trivuncem (37), jednim od stradalih radnika u rudniku "Soko", radio je i njegov brat, ali njih dvojica nikada u isto vreme nisu silazila u okno, upravo zbog ovakvih stvari.

"ZATO POSTOJI PRAVILO DA BRAĆA NE IDU ZAJEDNO U RUDNIK!" Nenadov brat radio drugu smenu! "NE KAŽE SE DŽABE DA JE OVO HLEB SA 9 KORA!"

Foto: Društvene mreže

Postoji staro rudarsko pravilo da braća nikada u isto vreme ne budu u rudniku.

- Brat je radio tog dana u drugoj smeni, jer postoji pravilo u rudniku da dva brata nikad ne mogu da rade u isto vreme - navodi jedan od komšija porodice Trivunac za Blic.

Za Nenada komšije kažu da je bio veoma vredan i dobar čovek.

- Eto, pre samo dva dana su slavili rođendan kćerki. On je živeo sa suprugom i dve kćerkice od pet i osam godina - kažu komšije i dodaju:

- Bio je zaista dobar, pošten i fin čovek. -

Foto: jppeu.rs, Facebook

 

Nenadov kum takođe radi u rudniku i videli su se to veče kada je krenuo u svoju smenu.

- Video sam kuma noćas kada smo pošli u noćnu smenu, tu gde smo se presvlačili. Ja sam otišao na svoje radno mesto u jami, on na svoje i više se nismo videli - kaže Zoran Nikolić i opisuje kako je saznao za nesreću:

Foto: ST/D. KADIĆ

 

- Zvali su nas da budemo u pripravnosti jer ima stradalih u jami... Silazili su jedan po jedan, Četa za spasavanje i izvlačili rudare. Jedan inženjer je upisivao redne brojeve rudara i kad je stao znalo se da je ostalo unutra još njih osam, i među njima je bio i moj kum.-

- Došli smo ovde da zaradimo za svoju decu, da se mučimo. Ne kaže se bezveze da je ovo "hleb sa devet kora"... - rekao je za Blic.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading