POLICIJA NIJE PRATILA SAMO MARJANOVIĆE: Evo šta je bilo postavljeno pod Zoranov automobil, i kako su se odvijale mere

Autor:

Hronika

12.02.2022

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jučerašnje suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom da je 2. aprila na nasipu Crvenka u Borči ubio suprgu Jelenu Marjanović, izazvalo je pravu buru, a na ročištu je obelodanjeno da su svi članovi porodice Marjanović mesec dana posle Jelenine smrti stavljeni na mere!

POLICIJA NIJE PRATILA SAMO MARJANOVIĆE: Evo šta je bilo postavljeno pod Zoranov automobil, i kako su se odvijale mere

Foto: E-Stock

Jedan od branilaca Zorana Marjanovića, advokat Nikola Dumnić, naveo je da postoji izveštaj MUP od 30. maja 2016, u kom se navodi da su automobili članova porodice ozvučeni, kao i njihova kuća.

- Naš branjenik i svi članovi njegove porodice su prisluškivani i tajno praćeni, ali u predmetu nema niti transkripata, niti izveštaja o rezultatima mere tajne pratnje - rekao je Dumnić, navodeći da su Marjanovići pod nadzorom bili mesecima, ali da nije otkriveno ništa što ih dovodi u vezu sa zločinom.

U dokumentu u koji je Kurir imao uvid, navodi se da je Viši sud u Beogradu odobrio meru tajnog nadzora nad Zoranom, njegovim pokojnim ocem Vladimirom, majkom Zoricom, bratom Milošem, njegovom suprugom Milicom, kao i kumom porodice, Verom Vukomanović. Takođe, navodi se i da je pod "mercedes" porodice Marjanović odobreno postavljanje GPS uređaja za praćenje.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Zoran Marjanović na grobu ubijene Jelene

- U automobil je postavljen i uređaj za tajno audio snimanje razgovora unutar vozila - objašnjava izvor Kurira.

Interesantno je i to da je kuma porodice Marjanović, Vera Vukomanović, bila pod tajnim nadzorom policije.

- Vera je porodična kuma Marjanovića i u njihovoj kući je tretirana kao član porodice. Maltene je živela s njima. Ona je bila i svedok na suđenju Zoranu Marjanoviću i opisala je poslednji dan Jelene Marjanović u toj kući - podseća izvor.

Kako dalje navodi Vera je kobnog 2. aprila 2016. bila kod svojih kumova.

- Na saslušanju u tužilaštvu je rekla da je atmosfera u kući bila svečana, jer je tog dana Uroš Marjanović, Zoranov sin iz prvog braka položio vožnju, a potom je opisala šta je koji član porodice radio - podseća izvor.

- Došla sam tog jutra u kuću, kupila sam usput hleb. Zorica je već bila budna kada sam došla, dok su ostali spavali. Probudile smo Uroša jer je tog dana trebalo da polaže vožnju. U međuvremenu je ustao i Vladimir, pa smo on, Zorica i ja pili kafu, ja sam usput peglala - ispričala je Vera, navodno, kako je proticalo uobičajeno jutro u domu u kom su, osim Zorana, Jelene i njihove ćerke, živeli i Zoranovi roditelji Vladimir i Zorica, njegov brat Miloš i snaja Milica, kao i sin iz prvog Zoranovog braka.

Foto: Promo

Ubijena Jelena Krsmanović

Vera Vukomanović tada je na saslušanju rekla i da se Uroš, srećan što je položio vožnju, vratio kući oko 13.10 sati.

- Ušao je u sobu i probudio Jelenu i Zorana. Pridružili su nam se, pili smo kafu. Sećam se da je Jelena rekla da treba da se časti dete jer je položilo vožnju. Svi su mu dali malo para i on je otišao u kafić da časti društvo - rekla je navodno na saslušanju u oktobru 2017. godine Vera Vukomanović.

Ona je tada navela i da su potom Jelena, Zoran i njihova ćerka otišli na nasip da pevačica trči, ali i da su se njih dve poslednji put čule u 16.42, neposredno pre vremena za koje je u optužnici navedeno kao vreme smrti, odnosno oko 17 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading