OGLASILO SE TUŽILAŠTVO POVODOM PORODIČNOG NASILJA U NOVOM SADU: Određeno zadržavanje od 48 sati za prekršioca mere zaštite

Autor:

Hronika

20.01.2022

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom interesovanja javnosti u pogledu postupanja Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu povodom prijava nasilja u porodici majke V.K., zakonskog zastupnika maloletnog oštećenog V.Č., Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je postupajući po krivičnoj prijavi protiv G.Č. zbog krivičnog dela Nasilje u porodici iz člana 194 stav 5 Krivičnog zakonika Republike Srbije, dana 18.01.2021. godine naložilo zadržavanje osumnjičenog G.Č. u trajanju do 48 časova, zbog postojanja osnova sumnje da je G.Č. istog dana u prepodnevnim časovima prekršio mere zaštite od nasilja u porodici u odnosu na člana porodice – sina maloletnog oštećenog V.Č.

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO POVODOM PORODIČNOG NASILJA U NOVOM SADU: Određeno zadržavanje od 48 sati za prekršioca mere zaštite

Foto: Tanjug/E. TAHIROVIĆ

Policija

Nakon što je osumnjičeni dana 20.01.2021. godine priveden i saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu na okolnost navedenog krivičnog dela, kao i na okolnost prethodno prijavljenih kršenja mera zaštite od nasilja u porodici, javno tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora prema osumnjičenom G. Č., zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i uticaja na svedoke.

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu će, u skladu sa zakonom koji uređuje krivičnopravnu zaštitu maloletnih lica, u daljem toku postupka sve dokazne radnje preduzimati hitno, dok će se rešenjem javnog tužioca maloletnom oštećenom V.Č. odrediti status posebno osetljivog svedoka.

Osim navedenog, Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je ovo tužilaštvo protiv G.Č. još dana 01.09.2020. godine podiglo optužnicu zbog krivičnog dela Nasilje u porodici iz člana 194 stav 3 Krivičnog zakonika, zbog nanošenja teških telesnih povreda maloletnom oštećenom V.Č., te da je taj krivični postupak i dalje toku pred Osnovnim sudom u Novom Sadu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading