UBILA MAJKU PA JE BACILA U ŠAHT! Odloženo suđenje za zločin u Bečeju!

Autor:

Hronika

14.01.2022

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Glavni pretres u postupku koji se vodi protiv Divne M. (24) iz Bečeja, okrivljene da je ubila majku Danicu M. (58), ponovo je odložen, a sledeći je zakazan za 3. mart.

UBILA MAJKU PA JE BACILA U ŠAHT! Odloženo suđenje za zločin u Bečeju!

Foto: ST/V. LUKIĆ/printscreen

Viši sud u Zrenjaninu je od zrenjaninskog Višeg javnog tužilaštva zaprimio predlog za izricanje mere bezbednosti protiv okrivljene Divne M, zbog postojanja opravdane sumnje da je počinila krivično delo ubistva, a ta mera se odnosi na obavezno psihijatrijsko lečenje okrivljenje i njeno čuvanje u zdravstvenoj ustanovi, navodi Dnevnik.

Zločin, zbog kog se sudi okrivljenoj, dogodio se neutvrđenog dana, u januaru prošle godine, u večernjim časovima, u porodičnoj kući u Bečeju.

Nakon što se posvađala s majkom, ćerka ju je fizički napala i više puta je pesnicama udarila po glavi i stezala oko vrata. Usled povreda, napadnuta žena je preminula na licu mesta. Divna je, potom, majku izvukla iz sobe i bacila u šaht pored kuće, zatrpala peskom, ciglama i granjem, a leš je tamo pronađen 16. marta prošle godine. Inače, u trenutku zločina Divna M. je bila trudna.

Zločin je otkriven nakon što je Daničina starija ćerka prijavila policiji nestanak majke 1. marta. Ona je oglašavala nestanak majke i na društvenim mrežama i u lokalnim medijima.

- Moja majka je nestala pre mesec i više dana. Od tada joj se gubi svaki trag, niko je nije ni video, niti se čuo s njom. Njen mobilni telefon već nedeljama nije dostupan - pisala je tada starija ćerka.

Pripadnici MUP su se odmah nakon prijave nestanka dali u potragu.

Prema nezvaničnim informacijama, kada je počela potraga za Danicom, Divna je pričala kako se ona, navodno, udala. Takođe, ugasila je i najnoviji nalog na društvenim mrežama, što je dodatno pobudilo sumnju. Inspektorima je bilo sumnjivo i to što je koristila majčinu platnu karticu, budući da je govorila da se majka preudala i odselila.

Komentari (0)

Loading