ODREĐENO ZADRŽAVANJE DIVLJAKU SA ZVEZDARE: Starcu oteo novac od kredita, pa krenuo da ga troši na KOCKU i heroin!

Autor: Republika

Hronika

21.10.2021

14:05

Dana 20.10.2021. godine dežurni zamenik javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu odredio je zadržavanje u trajanju od 48 sati osumnjičenom B.M. (36) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Razbojništvo iz člana 206. Krivičnog zakonika.

Printskrin

Razbojnik oborio muškarca i ukrao mu novac

Naime, povodom događaja od 19.10.2021. godine kada je osumnjičeni B.M. (36) oko 14.00 časova u ulici Petra Kolendića, ne teritoriji GO Zvezdara, oštećenog B.S. (64) oborio na zemlju, pa upotrebom sile, iz džepa njegove jakne uzeo novac u iznosu od 245.000 dinara i pobegao sa lica mesta, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijska uprava za grad Beograd, PS Zvezdara prikupili su dokaze iz kojih proizilazi osnov sumnje da se u radnjama osumnjičenog B.M. (36) stiču svi bitni elementi krivičnog dela Razbojništvo iz člana 206. Krivičnog zakonika.

Osumnjičeni B.M. (36) je deo oduzetog nocva potrošio na kocku, heroin i garderobu, a zatim je od preostalog dela novca kupio 1.200 evra. Navedena opojna droga heroin, kao i novac u iznosu od 1.200,00 evra su pronađeni i oduzeti od osumnjičenog uz potvrdu o privremeno oduzetim predmetima.

Osumnjičeni B.M. (36) biće saslušan dana 22.10.2021. godine pred postupajućim zamenikom javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, nakon čega će u zavisnosti od njegove odbrane, kao i od činjenice da li je osumnjičeni ranije osuđivano lice, biti doneta odluka o predlaganju pritvora i osnova za predlaganje istog.

U daljem toku dokaznog postupka tužilaštvo će ispitati oštećenog B.S. (64), eventualne svedoke, pribaviti snimke sa sigurnosnih kamera, po potrebi naložiti veštačenja i izvesti druge dokaze, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju.

Komentari (0)

Loading