EVO ŠTA PIŠE U KRIVIČNOJ PRIJAVI PROTIV DIJANE HRKALOVIĆ: Sledi ispitivanje policajaca iz Specijalnog odeljenja!

Autor: Republika

Hronika

20.10.2021

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka, privedena je zbog sumnje da je naložila Dejanu Milenkoviću Bagziju da uspori dostavljanje izveštaja iz telefona osoba koje se navodno dovode u vezu sa ubistvom Vlastimira Miloševića u centru Beograda, navodi se u krivičnoj prijavi koja je podneta protiv nje. Kako se navodi, to je za sada jedina stvar za koju Hrkalovićevu terete.

Foto: instagram.com/dijanahrkalovic

Protiv Dijane Hrkalović podignuta je krivična prijava za trgovinu uticajem

Kako saznaje Blic sledeći korak u istrazi protiv bivše državne sekretarke je ispitivanje devetorice policajaca koji rade u odeljenju Službe za specijalne istražne metode. Takođe, prema nezvaničnim saznanjima, tužilaštvo još nije naložilo veštačenje njenih mobilnih telefona.

Protiv Dijane Hrkalović podignuta je krivična prijava za trgovinu uticajem, a Dijana je sve navode na saslušanju negirala, jer, kako navodi njena odbrana, njima je pokazana samo krivična prijava protiv nje, "ali ne i dokazi".

Takođe, kako navodi advokat "pale" bivše državne sekretarke, u predmetu nema naredbe da se veštače njeni telefoni.

- Sledeći korak u istrazi je saslušanje svedoka, a to su policajci koji su i dalje aktivni. Sve se radi po ubrzanom postupku, a mi ćemo svakako uložiti žalbu na pritvor - rekao je Nenad Tasić.

Nezvanično se navodi da su osobe iz čijih telefona je Dijana stopirala izveštaje zbog ubistva na šinama Veljko Belivuk i osobe iz njegovog klana.

- Izveštaji iz telefona su dostavljeni, ali se ona tereti za to ih je kasno dostavila tako da je zbog toga jedno suđenje moralo da se odloži - rekao je Ahmed Delimeđac.

Kako se predpostavlja, svedoci policajci koji će biti ispitani rade na odeljenju Službe za specijalne istražne metode i oni se zapravo vezuju za istragu protiv Milenkovića i svi su i dalje u službi.

Bivša državna sekretarka će se, kako se navodi, ponovo izjasniti kada bude videla dokaze.

Podsetimo, krivična prijava tereti i Bagzija Milenkovića za zloupotrebu službenog položaja.

Dejan Milenković, zvani Bagzi, bivši je načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije MUP Srbije.

Bio je jedan od najbližih saradnika Dijane Hrkalović i jedan od vođa policijske radne grupe "Mangusta", za koju se sada veruje da je iskorišćena za nelegalno prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice.

Sve informacije koje su na taj način skupljene radom "Manguste" su preko Bagzija Milenkovića završavale na stolu Dijane Hrkalović.

Ona je oformila pomenutu ozloglašenu grupu dok je bila na vrhuncu svoje moći u MUP. Grupom su osim nje, upravljali Coka Damnjanović i Nikola Begović, šef odseka u Službi za specijalne istražne metode. Na kraju se ispostavilo da je "Mangusta" služila za najprljavije moguće poslove među kojima je bilo prisluškivanje Aleksandra Vučića. Ovoj grupi se "na dušu" stavlja i tužna sudbina inspektora Dejana Jovića.

Ubistvo na šinama

Podsetimo, karatista Vlastimir Milošević ubijen je 30. januara 2017. godine ispred zgrade u kojoj je stanovao. U vezi sa ovim zločinom je posle samo nekoliko dana uhapšen Veljko Belivuk i osumnjičen da je počinio ubistvo, što je i pisalo u krivičnoj prijavi koju je policija protiv njega podnela.

Kako je došlo do ovakvog preokreta i dalje nije sasvim jasno. Verzija koja je plasirana na suđenju je da DNK trag, nađen na automobilu korišćenom prilikom ubistva, nije bio potpun, pa samim tim ni dovoljan za osuđujuću presudu. Takođe, DNK nađen na kapiji ulaza u kojem je stanovao Milošević je navodno bio "kontaminiran".

Na suđenju Belivuku i Miljkoviću svedočila je veštakinja Milica Keckarević Marković koja je rekla da je došlo do nesporazuma u komunikaciji s policijom i da Belivukov trag nikad nije nađen na kapiji. Ova tvrdnja bila je dovoljna da Belivuk bude oslobođen. Nakon toga, počeo je uspon Velje Nevolje u beogradskom podzemlju što je kasnije dovelo do više ubistava koje je, kako se sumnja, počinila njegova kriminalna grupa.

Posle šest meseci istrage, tužilaštvo ga je pod čudnim okolnostima optužilo samo za pomaganje u zločinu, da bi posle suđenja bio oslobođen krivice.

Komentari (0)

Loading