POTRESNA ISPOVEST DEDE DEVOJČICE POVREĐENE U ZEMUNU: Unuka je bila na toboganu koji je autobus BUKVALNO ODNEO! (VIDEO)

Autor: J. JOKANOVIĆ - S. STEPANOVIĆ

Hronika

25.09.2021

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od udarca je poletela kroz vazduh i pala. Srećom, plakala je, pa je to negde ipak bio dobar znak da je živa, opisuje Dragoslav Ilić šta se dogodilo s dvogodišnjom T. T.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Dragoslav Ilić, deda devojčice povređene u Zemunu

Unuka se spuštala niz tobogan kad je autobus velikom brzinom uleteo na igralište. Od udarca je poletela kroz vazduh i pala. Srećom, plakala je, pa je to negde ipak bio dobar znak da je živa i svesna. Ovako priča Dragoslav Ilić, deda dvoipogodišnje devojčice T. T., koja je najteže povređena u saobraćajnoj nezgodi u petak u Krajiškoj ulici u Zemunu, kada je autobus na liniji 45 uleteo u dečje igralište.

 

Dragoslav kaže da je unuka sada dobro i da je u celoj toj nesreći odlično i prošla, budući da je autobus direktno udario.

- On je bukvalno odneo tobogan sa sobom. Zet kaže da je gledao kako dete leti i da nije mogao da se pomeri, a da je potrčao pošto je pala na zemlju. U prvom trenutku je delovalo kao da joj je prešao preko noge, ali, srećom, to nije bio slučaj. Odmah su je kolima poznanika prevezli najpre u Zemunsku bolnicu, gde su joj hitno zbrinuli nogu, pa u Urgentni centar, gde je urađena kompletna opservacija, pa u Tiršovu. Operisana je i dobro je. Osim otvorenog preloma, imala je i hematome po licu - priča Dragoslav.

On navodi da, iako mu je teško, ne zamera vozaču, već smatra da je odgovornost na firmi.

I on je čovek, ima i svoju porodicu. Ali krivim firmu jer treba da napravi selekciju. Ja sam inženjer visokogradnje i imam 80 godina. Mogu da me pitaju za savet, ali odavno ne mogu da radim taj posao. Isto tako smatram da čovek sa 72 godine ne treba da prevozi putnike jer ne može da ima reflekse kao mlađi vozači - kaže deda devojčice.

Vozač nije pitao kako su deca

Jelena L., radnica frizerskog salona ispred koga se zaustavio pomahnitali autobus, kaže da su scene bile potresne, ali da je najviše iznenadio vozač, koji je uzeo torbu, izašao iz autobusa i otišao i ne pitavši kako su deca i da li je nekog ubio.
- Nije otvorio vrata putnicima da izađu, samo je otšepao. Mi smo se saginjali da vidimo da nema nekog ispod autobusa, da ga nije pregazio - kaže ona.
Kolege vozača pak kažu da je bio veoma potresen i zabrinut. Dragoslav Ilić navodi da je istina da su okupljeni hteli da ga linčuju kada je izašao, što on lično ne podržava.

Kako nam je juče rečeno, tehnički pregled vozila i dalje nije završen, međutim, dispečer na okretnici 45 kaže da mu je vozač rekao da je u pitanju turaža i da nije mogao da iskontroliše vozilo.

- On je odmah po nesreći došao, pozvali smo policiju i on ih je sačekao. Objasnio je da je pokušao da smota i izbegne igralište, ali nije uspeo. Taj problem se uglavnom i dešava na autobusima, prevashodno na automatiku, što je bio ovaj autobus. Dođe do naglog povećanja obrtaja, to može da traje nekoliko sekundi i da prestane - kaže dispečer.

S izjavom vozača slaže se i snimak iz kladionice koja se nalazi na samom skretanju u Krajišku ulicu. Kako su nam ispričali zaposleni, na snimku se jasno vidi da autobus dva-tri metra pre nego što treba da skrene naglo ubrzava i da vozač pokušava da smota volan. Nakon pregleda će se jasno videti da li je za udes u kome je povređeno četvoro maloletnika i nekoliko odraslih ljudi kriv kvar.

Otac devojčice: Neko mora da odgovara

Miloš Trajković, otac devojčice, oglasio se na društvenoj mreži Tviter, gde je opisao šta se desilo, ali i najavio da će tražiti da neko odgovara za nesreću.
- Autobus mi je danas udario dete jer je uleteo, pazi sad, kroz igralište. Otvoreni prelom potkolenice, hematom nasred čela. Srećom, sada je u stabilnom stanju. Još sam u šoku jer sam lično gledao kako mi dete leti od udarca. Mislio sam da sam je izgubio... Ne poželeti ovo nikom - rekao je on.
U prepisci s prijateljima na društvenoj mreži on im je naglasio da želi da neko pred zakonom odgovara za nesreću, ali trenutno ne zna protiv koga da podnese prijavu.
- Videćemo uskoro čiji je propust, a onda i koga ćemo prijaviti. Najbitnije je da se ćerka prvo oporavi - zaključio je otac povređene devojčice, koji je juče sa suprugom bio uz ćerku u bolnici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading