OVO JE DRŽAVLJANIN SRBIJE KOJI JE DRŽAO TAOCE U "LASTINOM" AUTOBUSU: Rekao da je dobio poruku od Alaha da napadne (FOTO)

Autor: Republika

Hronika

22.09.2021

11:05

Državljanin Srbije Fahrudin Kahrović sinoć je na međunarodnoj autobuskoj liniji "Laste" Dortmund-Beograd na delu puta između Ninberga i Ingloštada ušao u autobus i fizički napao dva putnika.

Facebook

Fahrudin Kahrović napao putnike u autobusu

 

Usledila je talačka kriza, a savladan je od strane vozača autobusa i drugih putnika koji su potom sačekali da na lice mesta izađe policija. 

Fahrudin Kahrović tokom talačke krize rekao je da je "dobio poruku od Alaha da mora da napadne inače će biti napadnut”. On je saslušan i za sada nije poznato šta je rekao na saslušanju i u kakvom je fizičkom i psihičkom stanju.

Podsećamo, tokom talačke krize, sve vreme je iznad autobusa leteo helikopter policije, koji je čekao dolazak nemačkih bezbednosnih službi.

Auto-put je bio zatvoren u oba pravca. Putnici su evakuisani iz autobusa. Prethodno je u autobusu, došlo do tuče u kojoj su lakše povređeni jedna muška i jedna ženska osoba.

Nemačka policija je u saradnji sa Bezbednosno inofrmativnom Agencijom bila u kontaktu sa jednim od vozača "Laste" koji su bili zatvoreni u autobusu sa napadačem.

Vozači su u jednom trenutku napustili autobus, a napadač je ostao u vozilu sam.

Facebook

Napadač Fahrudin Kahrović

 

Posle akcije tima za pregovore nemačke policije, usledila je intervencija specijalnih policijskih snaga koje su uhapsile napadača, objavili su nemački mediji.

Nemački „Bild“ objavio je da se su se pre hapšenja čule tri detonacije.

Saobraćaj na auto-putu A9 bio je u potpunosti zatvoren za vreme talačke krize i policijske akcije.

Komentari (2)

Loading
Стефан

22.09.2021 16:41

Нападача су савладали возач и путници? Други део текста наводи на другачији закључак.

ChukaKure

23.09.2021 08:40

Fahrudin, Alah mu je rekao? Boleština... To rade namerno sa Srpskim pasosima...