(FOTO) NASTAVLJA SE SUĐENJE ZA UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ! Zoran stigao u sud! DANAS BITNO SVEDOČENJE VEŠTAKA!

Autor: Republika

Hronika

16.06.2021

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veštak za telekomunikacije koji tvrdi da je Zoran Marjanović isključio telefon na nasipu, danas bi trebalo da iznese svoje mišljenje na dopis Telekoma.

RepublikaFoto: estock/K. SULEJMANOVIĆ

U Višem sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom da je u aprilu 2016. godine na nasipu u naselju Crvenka, u Borči ubio svoju suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović.

Danas bi opet trebalo da svedoči veštak za telekomunikacije Dragomir Vasiljević, koji će izneti svoje mišljenje oko glavnog dokaza, a to je da li je Zoran isključio telefon ili nije, u vreme kada je ubijena Jelena.

RepublikaFoto: ST/P. DIVAC

To će biti njegov odgovor na dopis iz Telekoma, koji govori da bi bilo kakvo isključivanje Zoranovog mobilnog telefona bilo signalizirano. To se ni u kom slučaju ne slaže sa onim što je Vasiljević izneo.

Uključenje mobilnog telefona se može detektovati na logovima signalizacije, nezavisno od toga da li je poziv nakon uključivanja ostvaren ili neostvaren. U slučaju da je mobilni telefon isključen na jednoj baznoj stanici, a onda na toj istoj uključen, generisaće se dva ili tri zapisa (logova). Prvi zapis (isključivanje mobilnog telefona) biće generisan samo u slučaju da je telefon isključen regularnom metodom, drugi zapis (uključivanje telefona), biće generisan nakon uključenja telefona, a treći zapis (neostvareni poziv) biće generisan nakon ostvarenog poziva - stoji u dopisu koji je odbrana Marjanovića pročitala.

RepublikaFoto: estock/K. SULEJMANOVIĆ

Vasiljević je, da podsetimo, u svedočenju u novembru prošle godine naveo da je Zoran Marjanović u vreme ubistva supruge Jelene isključio telefon na 26 minuta. Tvrdi i da ponovno uključivanje na mrežu nije registrovano ne znači da telefon nije sam fizički isključio.

RepublikaFoto: ST/P. DIVAC

On je rekao da je Zoranov telefon bio isključen 25 minuta i da on ne zna gde se u to vreme optuženi Zoran Marjanović nalazio, ali da smatra da je bilo neminovno da se on i supruga sretnu između 16.57 i 17.04 sati, što je prema optužnici vreme ubistva pevačice.

Na to je reagovala Marjanovićeva odbrana, koja je rekla da veštak izigrava Šerloka Holmsa a na prethodnom ročištu su tražili i njegovo izuzeće.

Stav odbrane je da je veštak pristrasan izigrava ovde Šerloka Holmsa. Ovaj čovek nas zatrpava podacima već danima, mesecima, a izbegava da se konkretno izjasni - rekao je Marjanovićev advokat Nikola Dumnić i dodao da mu nije jasno kako veštak kaže da ne može da rekonstruiše Zoranovo kretanje, ali s druge strane tvrdi da je u tih 26 minuta morao da se sretne sa Jelenom.  

RepublikaFoto: ST/P. DIVAC

Zoran Marjanović je optužen za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode. On je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

RepublikaFoto: ST/P. DIVAC

Prema navodima optužnice, Zoran joj je krenuo u susret, sustigao je, iskoristio njeno poverenje i namamio je da siđe s nasipa. Prvi udarac zadobila je u ruku, a kad je pokušala da pobegne, on ju je sustigao kod kanala, zadao joj nekoliko udaraca nepoznatim predmetom u glavu i ona je još živa upala u kanal, u kom je narednog dana pronađeno njeno telo. Njihova ćerka, kako tvrdi tužilaštvo, za to vreme bila je na nasipu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading