MARJANOVIĆEVI ADVOKATI NAPRAVILI HAOS U SUDNICI: Ozbiljno veštačenje ne može da se obavi telefonom od 250 evra i dve BESPLATNE aplikacije!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Telefon Zorana Marjanovića bio je isključen u vreme ubistva njegove supruge Jelene ili je bio u avio-režimu, rekao je juče u Višem sudu veštak za telekomunikacije Dragomir Vasiljević. Sudeći po njegovom nalazu, Zoranov uređaj kobnog 2. aprila 2016. bio je nedostupan od 16.38 do 17.04, kada ga je uključio i pet puta zvao suprugu, s kojom se nekoliko minuta pre toga susreo na nasipu.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Zoran Marjanović

Kako je veštak naglasio, spornih 25 minuta Marjanović je proveo hodajući nasipom, sudeći prema signalima telefona pre isključenja, kada je bio na početku staze.

- Kada je uključio telefon, Zoran je bio ili na nasipu ili dole kod kanala, to ne može da se utvrdi precizno u metar, ali je sigurno bio baš u tom delu kod mesta zločina, gde je Jelenino telo završilo. Tada, u 17.04 uputio je supruzi pet poziva u razmaku od tri-četiri minuta, ali su oni bili neuzvraćeni. Na osnovu njenog kretanja njihov susret bio je neizbežan u periodu od 16.57 do 17.04 na mestu gde je ona sišla sa nasipa, a Zoran stigao tu normalnim hodom. Na tom mestu ona je poslednji put registrovana u 16.56, a onda joj je telefon prešao u fazu mirovanja. Samo ne mogu da utvrdim da li je taj susret bio dalji ili bliži - naglasio je Vasiljević i dodao da ju je tada morao videti s obzirom na to da je to bio sunčan dan.

Nakon neuzvraćenih poziva koje je uputio supruzi Zoran je pozvao brata Miloša Marjanovića.

- Milošev telefon pre 17 časova bio je ili u fazi mirovanja ili je bio isključen. U 17.14 primio je poziv od Zorana i pričali su 30 sekundi, nakon čega su se čuli još nekoliko puta - rekao je stručnjak za telekomunikacije.

Zoranovi advokati su nakon pitanja tužilaštva satima ispitivali Vasiljevića i iznosili dokaze, za koje su tvrdili da osporavaju njegovu stručnost. Detaljno su ga ispitivali kako je došao do svojih nalaza, kojom opremom se služio, kako se kretao nasipom tokom veštačenja...

- Jačina signala na telefonu koji registruje bazna stanica zavisi od uređaja do uređaja. Bolji telefoni imaju jači, a oni loši slabiji. Njihove telefone veštačio sam svojim službenim telefonom, a kobnog dana su signali bili dovoljno jaki da ih izmeri i moj telefon - objasnio je veštak Marjanovićevom advokatu Nikoli Dumniću kako je došao do registrovanja uređaja.

"Šta će stručnjaku objašnjenja?"

Zoranov advokat Veljko Delibašić pitao je Dragomira Vasiljevića zašto je od "Telekoma" tražio dodatno objašnjenje oko logova ako je "toliko stručan".

- Imao sam pravo na to - rekao je veštak.

Delibašić je naglasio da je pitao zašto je tražio, a ne da li je imao pravo.

- Postojale su razlike u predatim podacima koji nisu bili kristalno jasni, kao u "Telenoru" - naglasio je Vasiljević.

RepublikaFoto: Public/Promo
Jelena Marjanović

Advokat Stefan Jokić pitao je stručnjaka da li je znao koje mane imaju besplatne aplikacije koje je koristio prilikom veštačenja i dodao da one nisu ni akreditovane.

- To bih morao da proučim, ali za mene su ti podaci koje su mi aplikacije pružile dovoljno pouzdani - rekao je Vasiljević, a Jokić je burno reagovao i naglasio da tako ozbiljno veštačenje nije moglo da se obavi telefonom od 250 evra i dve besplatne aplikacije.

Jokić je tada rekao da mu veštak ne odgovara na pitanja i da ga on pita jedno, a on mu priča drugo.

- Kako niste znali da ste tokom veštačenja od četiri meseca bili dužni da obaveštavate i odbranu o svojim nalazima - pitao je Stefan Jokić, a Vasiljević je rekao da nije bio obavešten o tome.

Na kraju ročišta veštak je naglasio da na snimcima nadzorne kamere nije vidljiv trenutak kada je biciklista prošao nasipom u blizini mesta zločina. Danas sledi drugo ročište u kojem Dragomir Vasiljević i dalje svedoči o nalazima aktivnosti telefona Marjanovića za vreme ubistva pevačice Jelene, za koje je osumnjičen njen suprug Zoran.

Advokat Jokić: Veštak nas laže i priča bajke

Advokat Stefan Jokić pitao je sudskog veštaka da li je tokom svog veštačenja imao sastanke sa nekim i da li je neko uticao na izvođenje njegovih nalaza.

- Nisam imao ni sa kim i niko nije uticao na mene - rekao je Vasiljević.

Jokić ga je tada upitao kako onda u nalazu stoji da je imao sastanke sa kompanijama "Telenor" i MTS, koja mu je objasnila funkcionisanje nekih sistema, pa je naglasio da poštuje njegove godine i zamolio ga da se koncentriše na pitanje.

- Da, s njima sam imao. Mislio sam da pitate za nekog van zadatka, na primer sa nekim iz Moskve - zbunio se sudski veštak.

U raspravu se tada ubacio advokat Veljko Delibašić, koji je branio kolegu od sudije koja je smirivala situaciju.

- Sudija, kako ovo dozvoljavate? Veštak ne daje odgovore na zadatu temu i vređa nam inteligenciju. Prvo kaže da nije imao sastanke, znači slagao nas je, pa priča bajke o Moskvi - rekao je Delibašić, a sudija je naglasila da je veštak pogrešno razumeo pitanje, na šta joj je on istakao da nisu ni mislili na tajne sastanke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zoki

13.11.2020 23:45

I šta tu nije jasno ??? Zoran je ubio zenu - to svi vide a advokati vide samo pare od kobojagi odštete koju bi Zoran dobio ako se dokaže da je nevin . Zato se advokati bore kao lavovi -- hahaha