ŽRTVAMA U PASULJ MRVILA BROMAZEPAME: Dušanka (70) iz Železnika trovala muškarce zbog novca, otkriveni novi detalji na suđenju!

Autor:

Hronika

11.06.2021

21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na suđenju Dušanki Todorović (70) u Višem sudu u Beogradu, koja se tereti da je u novembru 2019. pokušala da ubije Dragišu Jovanovića (87) i Čedomira Blagojevića (91), kojima je u pasulj i kafu sipala "bromazepame" kako bi ih uspavala i pokrala, u petak su svedočila deca oštećenih.

RepublikaFoto: Printscreen
Foto: Ilustracija

Jovanovićeva ćerka Jasmina Mitrović ispričala je da je njen otac preminuo sedam meseci nakon trovanja:

- Tata je preminuo od posledica trovanja. Ogorčena sam i ljuta. Posle toga nije više mogao da živi sam, a ja nisam mogla da se staram o njemu, pa je preminuo u domu. Zvanično u lekarskoj dokumentaciji piše da je umro od demencije, ali nije tako. "Bromazepam" ga nije ubio, ali mu je oštetio creva i bubrege. Od toga se lečio i na kraju preminuo, mada obdukcija nije rađena.

Svedok je ispričala da je oca našla dan posle trovanja, kada je došla kod njega, jer se nije javljao na telefon. Zatekla ga je kako leži na stomaku na krevetu bez svesti, sa ranama na licu, pišu Novosti.

- Zvala sam ga, ali nije reagovao. Na kraju je okretao glavu i mumlao. Osvestio se tek u Kliničkom centru i ispričao da je Dušanka bila kod njega, da je trebalo da ručaju, ali da ona odjednom nije htela da jede pasulj, već je uzela čvarke iz frižidera. Kazao je da joj je pozajmljivao novac, sve pisao na papir i tražio da mu vrati. Uzorak iz šerpe sa pasuljem, koji je bio ljubičast, odneli smo na VMA na analizu. Znala sam da se tata druži sa Dušankom, uvek je bila fina.

PRIZNALA SVE

Dušanka Todorović je ranije priznala da je i Jovanoviću i Blagojeviću izmrvila po tri komada "bromazepama" i da je prethodno sa njima popila po čašicu rakije. Ona je plačući tvrdila da nijednog nije htela da ubije, već samo da uspava. Od Jovanovića je tad ukrala papir na koji je zapisivao njene pozajmice, kako ne bi rekao njenom sinu, dok je Blagojeviću uzela 5.000 dinara iz novčanika.

Snaja Čedomira Blagojevića Bojana Karleuša kazala je u petak da se spremala na posao i da joj se pokvario fen, pa je starije dete poslala kod dede, koji živi na spratu ispod njih, da uzme njegov.

- On se vratio i rekao da deda spava na stolici. Sišla sam i videla na stolu otvorenu flašu rakije. On nije alkoholičar, ali sam pomislila da se možda napio i zaspao. Vratila sam se kući, a onda opet sišla, kada sam zatekla Dušanku kako izlazi iz stana. Rekla je da ju je zvao da mu čisti stan i otišla. Čedu nisam mogla da razbudim, pa sam pozvala Hitnu i muža.

Blagojevićev sin Miloš istakao je da je njegov otac sada dobro i da može da brine o sebi:

- On se u bolnici probudio pet dana kasnije, a od ležanja je dobio upalu pluća. Rekao mi je da neće da pokreće nikakvu privatnu tužbu protiv Dušanke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading