ZATVOR ZA PIŠTOLJ NA KROVU KRAUN PLAZE: Članovi klanova u hotelu planirali krivična dela?!

Autor:

Hronika

02.06.2021

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu osudio je na zatvorske kazne dvojicu Podgoričana i jednog Banjalučanina koji su prošle godine u februaru prošle godine bili uhapšeni u beogradskom hotelu "Kraun plaza", kada je na krovu hotela pronađen pištolj.

RepublikaFoto: e-stock/D. GOLL
Foto: Ilustracija

Miljan Milić (28) iz Podgorice osuđen je na dve godine zatvora zbog nedozvoljenog nošenja ovog pištolja, odnosno zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Nemanja Mišurović (36) takođe iz Podgorice i Slaviša Kačavenda iz Banjaluke (43) osuđeni na po 14 meseci zatvora, zbog krivičnog dela - pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, dok je Bojan Ajković iz Podgorice (36) oslobođen je optužbi za ovo krivično delo.

Kačavenda je, međutim, oslobođen za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a Miliću je izrečena mera bezbednosti oduzimanje predmeta, odnosno spornog pištolja, rečeno je Tanjug u Višem sudu.

Presuda je izrečena počekom aprila.

Sva četvorica se sada brane sa slobode i čekaju odluku o žalbama koje su i izjavili tužilaštvo i advokati osuđenih Apelacionom sudu u Beogradu.

Oni su bili uhapšeni uhapšeni početkom februara 2020. godine, a prilikom pretresa na krovu hotela pronađen je pištolj.

Mediji su tada pisali da su oni pripadnici kriminalnih klanova, i da su se našli u beogradskom hotelu, kako bi planirali krivična dela.

Mišurović i Milić su bili redovno prijavljeni hotelu, dok su se druga dvojica, navodno, skrivala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading