TRAGIČAN EPILOG TUČE NA PROSLAVI ROĐENDANA: Aleksa objavio fotku sa slavlja sat vremena pre nego što je ubijen!

Autor:

Hronika

18.05.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksa Stojmenović (26) stradao u još nejasnim okolnostima kad je izbila tuča na žurki u restoranu.

RepublikaFoto: Instagram

Aleksa Stojmenović (26) iz Aleksinca izgubio je život pod za sada misterioznim okolnostima, u nedelju uveče, na proslavi punoletstva u restoranu u rodnom gradu, a policija intenzivno istražuje slučaj.

Nesrećni mladić je, prema jednoj verziji, stradao u tuči više mladića, dok je, prema drugoj, slučajna žrtva obračuna četvorice posvađanih. Ono što je izvesno jeste da je pronađen na terasi ugostiteljskog lokala u besvesnom stanju, bez vidljivih povreda.

Gazdarica restorana ispričala je da nije videla kako se tragedija odigrala jer je, kaže, u tom momentu bila u šanku.

- Uzimala sam neko piće iz šanka. Kada smo videli neku gužvu ispred lokala, već je policija bila tu. Neki mladići su se počarkali na stepeništu ispred lokala i sve se dešavalo u nekoliko sekundi. Kažu da je Aleksa bio izašao na vazduh i da nije učestvovao u tuči. Policija je došla odmah i sve ih odvela. Nismo ni znali šta se izdešavalo. Policiju je zvao verovatno neko od gostiju. Svi smo u šoku - rekla je uznemirena ugostiteljka.

Živeo za fudbal i drugarstvo

Aleksa je bio zaposlen u jednoj lokalnoj prodavnici, a sve slobodno vreme provodio je na stadionu jer je odmalena trenirao fudbal. Prema rečima prijatelja, komšija i familije bio je izuzetno skroman i lepo vaspitan iako je rastao samo uz baku i deku.

- Aleksina majka radi u Švedskoj i baka joj je javila za tragediju. Ona je na putu ka Srbiji - rekla je rođaka ožalošćene porodice.

Policija je na mesto tragedije došla oko 20 sati i zatekla je kako nekoliko Aleksinih drugara i drugarica pokušava da mu pomogne i da ga vrate u život.

- Strašne scene Alekse na podu nikada neću moći da zaboravim. Pokušavali su da ga ožive, drugovi su ga dozivali i polivali vodom i kako nije davao znake života, pokušala je da ga reanimira njegova rođaka koja radi u aleksinačkoj bolnici. Dotrčale su i komšije i pokušale šamarima da ga osveste. Onda je prebačen u KBC Niš, gde je konstatovana njegova smrt. On nije stradao u tuči, Aleksa je ubijen - rekla je za Srpski telegraf jedna od njegovih drugarica koja je bila na kobnoj proslavi, a isto tvrdi i više njegovih prijatelja na društvenoj mreži Instagram.

- Nije Aleksa nastradao u tuči, on je ubijen u najgorem i najsmrdljivijem gradu na svetu. Bio je duša od momka koja se klonila narkomana, propalica, nasilnika i kvazimafijaša. I šta sada? Dokle više da se zločini prikrivaju i da nevini stradaju na najgori mogući način - piše u svojoj objavi jedna Jovana iz Aleksinca.

Nesrećni mladić je s višesatne proslave na kojoj je izgubio život objavio niz fotografija na kojima je u društvu prijatelja. Po njegovom osmehu i iskričavim veselim svetlim očima videlo se da je uživao i ne sluteći da su mu to poslednji sati života. Na poslednjoj fotografiji objavljenoj oko 19 sati Aleksa je u društvu s drugaricom i tri drugara.

Na objavljenim fotografijama vidi se da su mladi na proslavi od popodnevnih sati konzumirali alkoholna pića, a to su policiji rekle i komšije, koje su primetile da mladići izlaze iz lokala s čašama u ruci i nekontrolisano galame.

Stradali mladić je, prema prvim rezultatima istrage, preminuo od krvarenja u mozgu i strahovitih povreda kičmene moždine, a od trenutka nesreće saslušavaju se gosti s proslave i drugi mogući očevici da bi se došlo do istine i otkrivanja pravog razloga smrti Stojmenovića.

Tužilac: Još sve ispitujemo

Iako za sada istragu vodi Osnovno javno tužilaštvu u Aleksincu, s kompletnim slučajem je upoznato i Više javno tužilaštvu u Nišu. To je za Srpski telegraf ispričao aleksinački tužilac Ivan Mitrović.

- Za sada tragični slučaj nije klasifikovan kao ubistvo jer na telu preminulog lica 95. godišta nema vidljivih povreda na telu, osim reanimatornih. Telo je poslato na obdukciju, koja će dati najviše odgovora, uz ispitivanje svedoka koje smo naložili. Takođe, policija vrši i druge istražne radnje po našem nalogu da bismo došli do krivca i istine - rekao je tužilac Mitrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading