DETALJI MONSTRUOZNIH LIKVIDACIJA VELJE I NJEGOVE GRUPE: Sve žrtve završile samlevene, ali zbog KOBNE GREŠKE SU OTKRIVENI DNK TRAGOVI!

Autor: E.S.T.

Hronika

11.05.2021

06:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa Belivuk-Miljković je mučila, ubijala i na kraju na najstrašniji način pokušala da uništi dokaze zverstava, rekao ministar policije Aleksandar Vulin

RepublikaFoto: MUP Srbije, ST/Dragan Kadić, Tanjug/Rade Prelić
Veljina grupa brutalno ubijala žrtve u kući u Ritopeku

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je juče da su nakon obavljenih veštačenja pripadnici MUP i Tužilaštva za organizovani kriminal definitivno potvrdili da se u mašini za mlevenje mesa koja je pronađena u kući koja je pripadala klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u beogradskom naselju Ritopek nalazi više DNK uzoraka različitih žrtava.

Prema saznanjima Srpskog telegrafa, istražitelji sumnjaju da je u Kući strave brutalno ubijeno i iskasapljeno najmanje pet osoba, a da je jedan od direktnih izvršilaca bio baš Miljković, koga su zbog toga nazvali Mesar.

- Nijedan zločin klana Belivuk-Miljković neće ostati nerasvetljen. Nakon što smo u Kući strave u Ritopeku pronašli tajnu prostoriju u kojoj se, osim oružja i eksploziva, nalazila industrijska mašina za mlevenje mesa, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva za organizovani kriminal definitivno su potvrdili da se u toj mašini nalazilo više DNK različitih žrtava ovog klana. Ova ubilačka grupa ljude je mučila, ubijala i na kraju na najstrašniji način mlela njihove ostatke da bi ih dalje uništila i razbacala - istakao je ministar Vulin.

MUP je juče prvi put objavio fotografije iz tajne prostorije otkrivene 23. aprila zahvaljujući članu klana koji je odlučio da progovori i na kojima se vidi unutrašnjost ovog mučilišta, kao i industrijska mašina za mlevenje tela žrtava.

Ulaz u prostoriju veličine dvadesetak kvadrata bio je zakamufliran i do nje je vodio tajni prolaz. Kada su policajci tamo ušli, imali su šta da vide: mašinu smrti, ali i čitav arsenal oružja namenjen kriminalu i atentatima na najviše državne funkcionere. Pronađena mašina je prosleđena Tužilaštvu za organizovani kriminal, što je rezultiralo krupnim korakom ka dokazivanju zločina najopasnijeg klana u regionu.

Kako je za naš list najavio Nenad Stefanović, DNK profil je moguće dobiti iz vrlo male količine biološkog materijala.

- Mašina za mlevenje mesa može se koristiti za usitnjavanje delova tela, leša radi lakšeg prikrivanja i eventualnog bacanja tih delova, tim pre kad se ima u vidu da se Ritopek nalazi na obali Dunava. Na delovima mašine ostaju tragovi ljudske DNK, za koje se upoređivanjem s nespornim DNK eventualne žrtve može utvrditi da li je žrtva bila u kontaktu s mašinom za mlevenje, što može ukazivati da je to lice ubijeno, pa njegov leš naknadno usitnjen. Forenzičkom analizom je moguće nedvosmisleno utvrditi kome pripada biološki trag - ukazao je Stefanović.

ZA ČIJE NESTANKE SU DOSAD OSUMNJIČENI

Zdravko Radojević
x nestao prošle godine
x namamljen u objekat koji su Belivuk i Miljković koristili kao mučionicu i mesto za likvidacije
x bio blizak s Miljkovićem

 

Goran Veličković Goksi
x poslednji put viđen 3. avgusta 2020.
x otet na prevaru u centru Beograda
x odsečena mu glava, kojom su igrali fudbal

 

Milan Ljepoja
x vođa "Pink Pantera"
x nestao u decembru 2020, kada je otišao u Beograd da kupi auto
x bio osumnjičen za pljačku tešku 11 miliona evra u Dubaiju 2007.

On je napomenuo da za analizu može da posluži bilo koja vrsta biološkog materijala ljudskog porekla.

- Tragovi koji se najčešće analiziraju jesu krvne mrlje, zatim pljuvačka (ona se nalazi, na primer, na opušcima, korišćenim čašama, priboru za ručavanje, flaše, žvake, konzerve, četkice za zube), sperma (vaginalni bris, veš, posteljina...) - naveo je Stefanović.

Dodao je da se u svetu kriminalističke policije i forenzike DNK trag smatra najjačim dokazom.

- Ukoliko se poklopi uzorak na mestu zločina i DNK osumnjičenog, onda je sve jasno - zaključuje Stefanović.

Iako su se Velja i njegova kriminalna organizacija trudili da budu oprezni, ipak im se potkrala greška, zahvaljujući kojoj je policija na kraju uspela da pronađe DNK tragove.

Krv je očigledno, prilikom odsecanja tela koja su ubacivana u industrijsku mašinu za mlevenje mesa, prskala po zidovima, a pripadnici klana, iako su je detaljno čistili hemijskim sredstvima, nisu uspeli da uklone baš sve dokaze. Upravo ta krv, kao i DNK materijal nađen u mašini pomogli su istražiteljima da izvuku profile žrtava. Zasad je potvrđeno da je reč o Radojeviću i najverovatnije Ljepoji, čiji su srodnici dali DNK materijal za upoređivanje - rekao je izvor iz istrage. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading