SLUČAJ LEČIĆ-ŠTAJNFELD SE ZAHUKTAVA, a samo jedna stvar će odlučiti da li je Branislav kriv!

Autor:

Hronika

08.05.2021

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

U slučaju glumca Branislava Lečića, kojeg je mlada koleginica Danijela Štajnfeld sredinom marta optužila da ju je silovao 2012. godine, još nije pokrenuta istraga.

Foto: youtube.com/printscreen/N1 youtube.com/printscreen/Hold Me Right Film, Tanjug/ZoranŽestić
Branislav Lečić/ Danijela Štajnfeld

Kako kažu u Višem tužilaštvu u Beogradu, i dalje se proveravaju navodi Štajnfeldove.

Postupak je u fazi predistrage, što znači da tužilaštvo pokušava da dođe do podataka koji bi im ukazali da ima osnova za sumnju da se to krivično delo i desilo, kako bi dalje mogli da pokrenu istragu i eventualno optuže Lečića.

S obzirom na to da se prema glumičinim rečima silovanje dogodilo pre skoro deset godina i da ga nije odmah prijavila, pa nema direktnih materijalnih dokaza, policiji i tužilaštvu je neophodno da dobiju neke druge posredne podatke. To znači da bi mogli da razgovaraju sa osobama kojima je Danijela Štajnfeld možda poverila šta joj se desilo, da analiziraju lekarsku dokumentaciju ukoliko je posle toga tražila pomoć psihijatra.

Ako tužilaštvo ne dobije podatke, koji bi potkrepili osnovanu sumnju da se krivično delo desilo, onda se prijava odbacuje i ne pokreće se istraga.

Lečić je na saslušanju u policiji negirao da je silovao koleginicu, a uz to prošao je i ispitivanje na poligrafu. Njegov advokat Uroš Andrejić kaže da ih od tada ni policija ni tužilaštvo nisu više pozivali:

- Oni vode postupak i prikupljaju podatke, a šta konkretno rade mi ne znamo, nas nisu obavestili. Moj klijent je rekao da se više neće oglašavati dok se postupak ne završi - kaže on.

Pošto je u toku predistražni postupak, Lečić i dalje nije osumnjičeni, niti Štajnfeldova ima status oštećene, pišu Novosti. Prema propisima, nema nikakvog roka koliko on može da traje i sve zavisi od toga hoće li se pronaći konkretniji dokazi.

Komentari (0)

Loading