CRNI PRAZNIČNI DANI U SRBIJI! Dvoje dece se udavilo, sprečena serija samoubistava, brat udario na brata, na putevima više mrtvih...!

Autor: Republika

Hronika

04.05.2021

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekari, policija i tužilaštva imali su pune ruke posla u toku praznika.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Uskršnji praznici mnogima će zauvek ostati obeleženi tragedijom. Lekari, policija i tužilaštva imali su pune ruke posla, a najtragičniji među ovim događajima svakako su utapanja dvojice dečaka, piše Objektiv.

Crna serija počela je na Veliki petak, kada se David S. (4,5) utopio u ribnjaku, u selu Velika Grabovnica kod Brusa.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Mali David sa roditeljima

Dečak se, prema priči rođaka, oko 18 sati utopio u malom bazenu koji pripada komšijama i udaljen je stotinak metara od porodične kuće. Prema nezvaničnim informacijama, ušao je na kapiju ribnjaka, koja je bila dodatno osigurana kanapom. S obzirom da se tokom dana igrao u blizini, najverovatnije ga je igra i odvukla ka ribnjaku. Pretpostavlja se da je hteo da gleda ribe i da je slučajno upao u vodu. Kasno je primećeno da ga nema. Prebačen je do Hitne službe Doma zdravlja u Brusu, gde su, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt.

Drugi dečak, Uroš L. (6), stradao je na Uskrs u dvorištu vikendice u niškom naselju Karaula. Tragedija se dogodila kada se dečak igrao sa bratom pored kuće dok je majka sa sestrom sedela u bašti, a kako se tačno desilo da Uroš završi u septičkoj jami, koju ima skoro svaka kuća jer naselje njema kanalizaciju, za sada nije poznato. Dečaka je prvo pokušala da spasi tetka Vida P., kojoj se pridružio rođak Zoran M., ali su njihovi pokušaji ostali bez uspeha. Telo su na kraju izvukli vatrogasci, a Hitna pomoć je 15 minuta pokušavala da reanimira dete i da mu izbaci tečnost iz pluća.

UBIJEN POLJOPRIVREDNIK

RepublikaFoto: pixabay.com

Drugog dana Uskrsa, beživotno telo Mileta Stanojevića (56), poznatog poljoprivrednika iz sela Grabovac kod Požarevca, na Veliki petak nađeno je na njivi, na mestu zvanom Taložište, u poluizgorelom automobilu.

Obdukcijom je utvrđeno da je ubijen sa dva hica iz vatrenog oružja, nepoznate vrste i kalibra, a nije poznat ni identitet ubice. Verovatno će stvari postati jasnije ako se utvrdi motiv ovog zločina, jer se radi o cenjenom poljoprivredniku, koji ni sa kim nije dolazio u sukob.

Grabovčani kažu da po selu kruže priče da je Stanojević ubijen na nekom drugom mestu, a onda donet na Taložiste, jer on tu, navodno, nema svoje zemlje. Prema njihovim rečima, nekada je bio vlasnik farme krava i imao mnogo zemlje, a uzimao je pod kiriju i dodatno zemljište, koje je obrađivao i sejao poljoprivredne kulture. Prema istim izvorima, spekuliše se da su motiv za likvidaciju, navodno, zelenaški dugovi. Iza njega su ostali supruga i dva sina.

BRAT IZBO BRATA

RepublikaFoto: pixabay.com

Iste večeri u Vranju, u porodičnoj kuću u Ulici Vase Smajića u naselju Saraina, u večernjim satima brat je izbo brata nožem nakon svađe. D. A. (23) uhapšen je zbog krivičnog dela nasilje u porodici, a S. A. (30) iz Vranja prvo je operisan u Vranju, odakle je transportovan u niški Klinički centar na dalje lečenje.

SPREČENA SAMOUBISTVA

U nedelju oko podneva na beogradskom Brankovom mostu oko 12 sati, kod stepeništa, muškarac se popeo na ogradu mosta, isekao vene i pretio da će skočiti. Suicidnu nameru sprečili su policajci iz stanice Novi Beograd.

RepublikaFoto: pixabay.com

Nedaleko odatle, istog dana, policijska patrola Savskog venca spasla je ženu koja je pretila da će skočiti s trećeg sprata bolnice "Sveti Sava" na Savskom trgu. Policijska patrola, vatrogasci i Komunalna milicija izašli su na lice mesta odmah po prijemu poziva. Policajci su efikasno reagovali, obezbedili osobu, uvukli je sa ivice prozora u bolničku sobu, gde se nalazi na bolničkom lečenju.

MOTOROM "POKUPIO" PEŠAKA

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju oko 21 sat na raskrsnici Somborskog bulevara i Ulice despota Đurđa u Nišu, motociklista (42) je udario pešaka (74), a on je nakon nekoliko sati od prijema u bolnicu preminuo.

Teške telesne povrede zadobio je i vozač "đilere", koji je prebačen na Kliniku za neurohirurgiju. Prema navodima iz policije, još nemaju detalje da li se u trenutku udesa pešak nalazio na "zebri". Iz Univerzitetskog kliničkog centra kažu da je pešak preminuo nekoliko sati nakon prijema u bolnicu, dok je vozač zadobio teške telesne povrede.

Tri osobe su povređene, a jedna devojka je poginula u teškoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u petak oko 19 sati na skretanju iz pravca Dimitrovgrada ka pirotskom prigradskom selu Poljska Ržana. Do nesreće je došlo kada je BMW iz nepoznatih razloga na pomenutoj deonici skrenuo s puta i prevrnuo se. Devojka je na mesta poginula.

RepublikaFoto: pixabay.com

U noći između nedelje na ponedeljak, petoro mladih povređeno je u sudaru „audija” i BMW novopazarskih registracija na magistralnom putu Novi Pazar – Raška, u blizini hotela "Oksa".

Prethodne noći desila se i teška tragedija kod Majdanpeka, kada je troje mladih, od kojih dvojica nemaju ni 18 godina, upala u jezero Veliki Zaton. Dvojica su uspela da se spasu, a treći se utopio.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading