DETALJI STRAVIČNE TRAGEDIJE U SELU KOD BRUSA: Baka sa prozora dozivala dečaka, a onda je u ribnjaku ugledala telo

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak D.S. (4) utopio se u četvrtak oko 18 sati u selu Velika Grabovnica, kod Brusa, kada je slučajno upao u ribnjak u blizini porodične kuće, iako je kapija bila zatvorena da ne bi išao tamo. Njegovo telo u vodi pronašla je baka, ali Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
D.S. sa roditeljima

Kobnog dana dete se ceo dan igralo u dvorištu, a tu je bio i njegov otac S.S. koji je svojoj mušteriji popravljao automobil.

- U jednom trenutku dečak je ocu tražio da ide da gleda ribe u ribnjaku, koji je veoma blizu kuće, ali on to nikako nije hteo da mu dozvoli jer je preopasno. Mališa nije hteo da ga posluša i uporno je pokušavao tamo da ode, pa je otac kanapom vezao vrata od kapije. Izgleda da je dete onda čekalo da se tata vrati poslu, pa je onda sam otišao do te kapije i nekako pokidao taj kanap i otišao do ribnjaka - priča za Srpski telegraf rođak porodice.

Samo nekoliko minuta kasnije otac je primetio da sina nema u njegovog blizini. Počeo je da ga doziva i traži po dvorištu.

- Cela porodica je počela da ga traži, mama, baba, deda, stric... Kao da su slutili da se nešto strašno desilo. Baka je sa prozora kuće dozivala, a onda je pogledala u ribnjak. Na površini vode ugledala je crvenu jaknicu. Tako jako je jauknula da je odzvanjalo celim selom. Svi su otrčali dole i izvukli su ga iz vode, ali mališa nije disao. Odmah su zvali Hitnu pomoć, ali ona je mogla samo da konstatuje smrt - jedva izgovara naš sagovornik.

Kako saznajemo, telo nesrećnog dečaka odneto je na obdukciju kako bi se utvrdile sve okolnosti smrti, a nakon toga će porodica moći da ga sahrani. Prema rečima rođaka, roditelji bi hteli da to bude 1. maja.

- Bio je jako veselo i živahno dete. Stalno je trčao po dvorištu i tražio roditeljima da sa njima obavlja poljoprivredne poslove. Za šest meseci je trebalo da slave njegov peti rođendan. Mlađi sin ima tri godine. Mnogo su lepo živeli. Roditelji su se venčali u junu 2016. godine, a iste godine u oktobru rodio se D.S. - ispričale su komšije za naš list. 

Niko od članova neutešne porodice nije imao snage da govori za naš list.
Tačno nedelju dana pre ove tragedije desila se još jedna kod sela Manđelos. Dečak Strahinja S. (10) utopio se 22. aprila oko 15 sati u jezeru Vranjaš kada je pokušavao da se fotografiše za društvenu mrežu Tik-tok.

Kako nam je ispričao očevidac Jovan Jović, on je sa pecarošima pokušao da izvuče dete iz jezera, pa su čak jednog vezali sajlama i spustili u vodu, ali on nije mogao da ga pronađe. Ubrzo su stigli i ronioci Žandarmerije koji su Strahinjino telo pronašli za tri sata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading