DANILU BAŠIĆU ODREĐENO ZADRŽAVANJE: Sumnjiči se za nelegalnu gradnju, očekuju se NOVA HAPŠENJA!

Autor:

Hronika

26.03.2021

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik opštine Palilula Danilo Bašić i još dva osumnjičena za nelegalnu gradnju višespratnice na opštini Palilula zadržani su danas u policiji po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

RepublikaFoto: printskirn/youtube
Danilo Bašić

Za Tanjug u tužilaštvu preciziraju da je prvi investitor ovog objekta, kome je građevinska inspekcija zabranila dalju gradnju, u bekstvu, dok su pomenuta trojica nastavili sa gradnjom, koja je već bila u završnoj fazi.

- Postoji osnovana sumnja da su oni, novi investitori, imali nameru da taj objekat završe, ali ih je u tome sprečila policija, jer taj objekat do danas nije dobio građevinsku dozvolu - preciziraju u tužilaštvu.

Po nalogu tužilaštva, Bašiću i drugoj dvojici uhapšenih određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti ispitani u tužilaštvu, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju.

Oni se terete za krivično delo "građenje bez građevinske dozvole", za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina i novčana kazna.

Bašić je bio predsednik opštine Palilula i pomoćnik Dragana Đilasa dok je bio gradonačelnik Beograda.

Izvori Srpskog telegrafa iz policije kažu da se ovaj kriminal nije mogao dogoditi bez učešća nekog od inspektora u gradskoj građevinskoj inspekciji.

Takođe, kako saznajemo očekuje se još hapšenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Ivana

26.03.2021 22:19

Svi koji su umeđani u građavinsku mafiju i koji su gradili bez papira i priključaka moraju da odgovaraju.

Marina

27.03.2021 05:58

Umesani u takva dela nece zaobici posledice, svesni su da je ovde kraj mafiji.

Nada

27.03.2021 07:57

Svi koji su umešani u građavinsku mafiju i koji su gradili bez papira i priključaka moraju da odgovaraju. jer šta su umislili da su jači od države grdno su se prevarili.

sumatra

27.03.2021 08:58

NEKA I TREBA DA SE UHAPSI I STINA DA SE OTKRIJE