DIJANA JE SPONA IZMEĐU ELEZA I VELJE NEVOLJE: Nova saznanja "Srpskog telegrafa" posle privođenja Hrkalovićeve

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Operativac SBPOK nije mogao da testira Hrkalovićevu, koja je bila nakljukana sedativima, a saslušanje je trajalo čitava četiri sata, kaže izvor Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
UZELA ČETIRI ADVOKATA: Dijana izlazi sa saslušanja

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović saslušana je juče u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), a pošto je bila pod uticajem sedativa i hipnotika, nisu mogli da je priključe na poligraf, pa je nakon četiri sata puštena kući u pratnji četiri advokata. Inspektori su je ispitivali o povezanosti sa kriminalcima Darkom Elezom, s kim se čak tajno sastajala u državnoj vili na Dedinju, i Veljkom Belivukom, osumnjičenim za najstrašnije zločine.

Hrkalovićeva je prethodno u januaru odbila poligraf, preko kojeg je trebalo da bude ispitana o nezakonitom prisluškivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, članova njegove porodice i još nekoliko visokih funkcionera. Juče se isprva mislilo da je odbila poligraf, ali su naša saznanja pokazala da to nije bilo moguće jer je bila pod dejstvom jakih sedativa.

VEZE S NEVOLJOM I ELEZOM

- Ona je u SBPOK bila pozvana na saslušanje zbog sumnji da je sarađivala sa najtežim kriminalcima, među kojima su i Velja Nevolja i Darko Elez. Za Velju je navodno sredila da bude oslobođen za ubistvo Vlastimira Miloševića, kao i za razna druga dela. Na prethodnom saslušanju za Eleza je rekla da se ne seća kontakta s njim i da nije upletena u mrežu njegovih zaštitnika iako su inspektori došli do informacija da ga je godinama pokrivala - ispričao je izvor iz istrage za naš list.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Dijana Hrkalović posle ispitivanja

Elez je bosanski kriminalac koji je ranije osuđivan u Srbiji, a sada čeka konačnu odluku o izručenju BiH, dok je Belivuk 4. februara uhapšen pod sumnjom da je organizator najveće kriminalne grupe u Srbiji koja je odgovorna za brojna ubistva i distribuciju narkotika, pod okriljem Nevoljine navijačke grupe "Principi".

Policajce slala kriminalcima na nišan

Osim što je mafiji davala logistiku i zataškavala zločine, Hrkalovićeva se, kaže Veljko Mijailović (na slici), surovo svetila profesionalcima koji nisu hteli da se uhvate u njeno kriminalno kolo, a nekima je to posredno došlo glave, na primer inspektoru Dejanu Joviću, koji je zbog stresa i lažnih optužbi podlegao koroni prošle godine.

- On je bio samo jedan od onih koji su postradali. Naime, državna sekretarka je ljude koji su rešavali po pet-šest ubistava godišnje i koji su zbog njene saradnje s mafijom ušli u sukob s njom prebacivala u Vatrogasnu brigadu, čiji pripadnici nemaju pravo da nose lično naoružanje. Zamislite kako su se osećale te kolege, razoružane i ostavljene na milost i nemilost kriminalcima koje su svojevremeno smestili iza rešetaka, a kojima su sada bili pokretna meta - otkriva Mijailović.

Aleksandar Kajmaković zvani Aca Bosanac, vlasnik više poznatih beogradskih restorana i klubova, bio je na saslušanju u UKP prošlog ponedeljka, gde je svedočio i o Hrkalovićevoj.

- Dijana je Bosancu navodno pomogla da reši probleme koje je imao sa Darkom Elezom, koji je povezan i s Belivukom. Dogovarao se s njom o mogućnosti angažovanja Velje Nevolje i njegove ekipe kao obezbeđenja kada su navijači Rada počeli da prave probleme u njegovim lokalima - naglašava naš sagovornik.

PARALELNA POLICIJA

Postoji sumnja da je bivša državna sekretarka MUP u svoje zločine uplela brojne funkcionere Ministarstva unutrašnjih poslova jer su znali da će platiti glavom ako je ne poslušaju.

- Ona je na rukovodeća mesta postavila čak 256 svojih kadrova, koji su sprovodili njene naloge, a profesionalce koji su odbijali da pogaze policijsku čast bukvalno je slala na nišan mafijašima - otkrio je za Srpski telegraf Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije, koji je šest godina vodio rat sa najmoćnijom ženom u ministarstvu.

- Hrkalovićeva je bila na vrhu piramide policijskih službenika koji su štitili Velju Nevolju. O tome jasno govori primer iz 2019, kada je Interventna brigada zaustavila Belivuka i njegovog prvog saradnika Marka Miljkovića Mareta. Prilikom pretresa pronađeni su nelegalno oružje i lažne policijske značke, pa su sprovedeni u tužilaštvo. Međutim, Hrkalovićeva je lično pozvala policajce i zahtevala da se uhapšeni odmah puste. Čak je tražila i da im se policajci koji su ih hapsili lično izvine! Mafijaši su se tako odmah našli na slobodi, a pošteni policajci su ostali poniženi kao nikad u životu - ispričao nam je naš izvor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Lena

02.03.2021 09:07

Ako je doticna kriva za sta se tereti, odgovarace pred licem pravde, u to nema sumnje! Niko nece biti postedjen robije, ukoliko je spremao Vucicevu likvidaciju! Dosta nam je onih koji bi po svaku cenu da budu jaci od drzave i njenog sistema!

Lovre

02.03.2021 09:07

Policija će odraditi svoj posao u to sam siguran svakako.

lak

02.03.2021 09:08

Dijana treba biti kaznjena za svoje veze sa kriminalcima.

Baca

02.03.2021 09:10

Zaklela se zemlja raju da se sve tajne odaju, ovaj slucaj mora da bude istrazen do najsitnijeg detalja kako bi se utvrdili nalogodavci ovog slucaja.