(FOTO) ARKANOVA CRNA TROJKA: Isplivala fotografija iz krvavih DEVEDESETIH!

Autor:

Hronika

17.12.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luka Bojović, Rade Rakonjac i Siniša Petrić Zenica uporedo vodili dva kriminalna rata, a broj njihovih žrtava se verovatno nikad neće saznati.

RepublikaFoto: facebook.com/Legende devedesetih
Rade Rakonjac, Luka Bojović i Siniša Petrić Zenica

Fotografija stara više od dve decenije osvanula je na Fejsbuk profilu Legende devedesetih i verovatno digla kosu na glavi neprijateljima Željka Ražnatovića Arkana.

Na toj fotografiji nalaze se tri čoveka, čiji se spisak žrtava verovatno nikada neće saznati. To su Luka Bojović, Rade Rakonjac i Siniša Petrić Zenica, Arkanova crna trojka koja je decenijama posle njegove smrti sejala smrt među suparnicima ubijenog komandanta Srpske dobrovoljačke garde.

- Da bi se znala prava težina te slike, potrebno je znati biografije tih ljudi. Najpoznatiji i najuticajniji od njih je svakako Luka Bojović. On je posle pucnjave u centru Beograda otišao kod Arkana u Srpsku dobrovoljačku gardu i tamo upoznao mnoge žestoke momke Arkanove vojnike. Među njim su bili i Rade Rakonjac, Arkanov kum, i Siniša Petrić Zenica. Luka Bojović je sve više jačao u kriminalnim krugovima, a posle Arkanove smrti bio je jedan od osvetnika zajedno sa Rakonjcem. Zenica je bio deo ekipe Marinka Magde, bivšeg legionara. Ta banda je sejala smrt na području severne Vojvodine i južne Mađarske. Magda i on su osuđeni za seriju razbojništava iza kojih nisu ostavljali svedoke, pa su pobili čitave porodice - navodi izvor Srpskog telegrafa.

Rade Rakonjac

RepublikaFoto: youtube.com/ Goli Zivot TV HAPPY/printscreen
Rade Rakonjac

Rade Rakonjac, koji je rođen 1962, postao je prvo telohranitelj Željka Ražnatovića Arkana, ali kasnije su se i okumili. Pridružio se Srpskoj dobrovoljačkoj gardi i dobio čin pukovnika. Posle Ražnatovićeve smrti blisko je sarađivao sa Lukom Bojovićem, novim vođom "zemunskog klana". Ubijen je u kafiću "Mariki" 1. aprila 2014. Iako više puta hapšen i optuživan, Rakonjac nikada nije pravosnažno osuđen.

Kasnije, posle ubistva premijera Zorana Đinđića i pogibije dotadašnjh vođa "zemunskog klana" Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma, vođstvo nad tom organizacijom preuzima Bojović. Novi "zemunci" vodili su dva rata istovremeno, oba podjednako krvava. Jedan protiv svih onih za koje su verovali da na bilo koji način imaju veze sa likvidacijom njihovog komandanta Arkana i tu je spisak njihovih žrtava podugačak. Drugi rat je između porodica Bojović i Šaranović, koji je takođe odneo desetak žrtava, među njima i Nikolu Bojovića, rođenog Lukinog brata, ali i jednog pripadnika crne trojke Radeta Rakonjca, koji je izrešetan 2014. u jednom beogradskom kafiću. I to ubistvo se pripisuje ekipi pokojnog Slobodana Šaranovića.

Luka Bojović

RepublikaFoto: Public
Luka Bojović

Bojovićeva kriminalna karijera počinje posle pucnjave ranih devedesetih, kada je ranio Mihajla Divca, žestokog momka sa Novog Beogradu. Da bi izbegao osvetu, odlazi kod Arkana u gardu. Tu uspostavlja dobre veze sa saborcima, među kojima je bio omiljen. Kasnije navodno učestvuje u likvidaciji nekoliko osoba za koje se sumnjalo da su umešane u Arkanovo ubistvo. Zbog nestanka Slobodana Radonjića 2009, odgovornog za nestanak veće količine kokaina, započinje rat sa braćom Šaranović, Slobodanom i Branislavom. U tom ratu mu ubijaju rođenog brata Nikolu, ali Bojovićeva grupa uspeva da ubije obojicu braće Šaranović. Uhapšen je u Španiji 2012. i osuđen na 18 godina zatvora.

- Bojović je izmestio svoje poslove u Španiju, ali je i dalje, preko poverljivih ljudi, bio i te kako prisutan i u Srbiji i Crnoj Gori. Ipak, na kraju je uhapšen 2012. u Španiji, a zanimljivo je da je s njim uhapšen i njegov stari drug Siniša Petrić Zenica, koji je osuđen na 12 godina robije, dok je Luka dobio 18 godina. Ipak, čini se da Bojović, iako iza rešetaka, još ima veliki uticaj u srpskom i balkanskom podzemlju jer se u međuvremenu umešao u još jedan rat i stao na stranu "škaljaraca" u borbi do istrebljenja protiv "kavačkog klana" - napominje naš izvor.

Siniša Petrić Zenica

RepublikaFoto: facebook.com/Legende devedesetih
Siniša Petrić Zenica

Siniša Petrić zvani Zenica bio je takođe član Arkanove SDG i važi za čoveka koji je bio glavni egzekutor Luke Bojovića. Karijeru ubice je počeo još kao maloletnik, kada je kao član grupe Marinka Magda učestvovao u ubistvu tročlane porodice, uključujući i desetogodišnje dete 1993. Osuđen je na smrtnu kaznu, koja mu je zamenjena sa 15 godina robije jer je bio maloletnik. U vreme NATO bombardovanja je služio kaznu u zatvoru Dubrava na KiM, odakle nestaje. Navodno je odgovoran za najmanje pet ubistava za račun Luke Bojovića samo u Beogradu. Sasvim je moguće da je broj njegovih žrtava dvocifren jer se dovodio u vezu i sa nakim pucnjavama u Crnoj Gori. Uhapšen je zajedno sa Lukom Bojovićem i osuđen na 12 godina zatvora.

Koga su sve likvidirali

- Mirko Tomić Bosanac 13. februar 2000.

- Radoslav Trlajić Bata Trlaja 25. februar 2000.

- Branislav Lainović Dugi 20. mart 2000.

- Zoran Davidović Ćanda 23. mart 2000. (kada se vraćao sa sahrane Lainovića)

- Zoran Uskoković Skole 27. april 2000.

- Branko Jeftović Jorga 30. oktobar 2004.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading