Verovali ili ne: Pokrao drogu iz policijske stanice, pa pobegao preko okeana

Autor:

Hronika

11.10.2020

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I. M. (36), zaposlen kao domar u Policijskoj upravi Bor, koji je krajem marta 2018. godine osumnjičen da je iz sefa stanice policije ukrao i prodao dva kilograma zaplenjenog heroina, zahvaljujući neshvatljivoj grešci, pobegao je preko okeana!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

I. M. je heroin koji je policija zaplenila u nekoliko akcija, vredan oko 40.000 evra, prodao sugrađaninu S. D. (27) za znatno manju sumu od procenjene. Dok je istraga još trajala, neko je "zaboravio" da mu oduzme pasoš i krivac je nestao bez traga, tako da je nedostupan našim organima gonjenja.

Inače, istraga je počela tek pošto je 2017. urađen popis zaplenjenih opijata, kada je utvrđen manjak u sefu.

 

 

 

- Tada je uočeno da fali oko dva kilograma narkotika i započeta je istraga. Sve vreme se tragalo za kradljivcem i sumnja je pala na domara koji je imao ključeve svih vrata i sefova u stanici. Kada je pritisnut, priznao je delo, pa je zaplenjen čak i deo prodate droge u Novom Sadu.

Nisu pomogle ni kamere

RepublikaFoto: pixabay.com

Nezvanično, I. M., kome je podneta prijava zbog teške krađe, kao i zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, praćen je više meseci. Međutim, u cilju istrage policija tada nije saopštila kako je on uspeo da iznese dva kilograma opijata iz zgrade PU u Boru, koja je obezbeđena naoružanim policajcima i sigurnosnim kamerama.

Policija je istragom utvrdila da je Boranin S. D. kasnije preprodao kilogram heroina za 4.000 evra i to preko S. S. (32) iz Novog Sada, a narkotike je kupio muškarac od 27 godina čije ime policija nije saopštila.

 

 

 

- Sef u kom se čuvaju zaplenjeni narkotici nalazi se u podrumskim prostorijama. Ključ od sefa poseduje nekoliko ljudi, a dalja istraga će pokazati da li ima još umešanih u ovu nesvakidašnju krađu heroina iz zgrade policije - kažu izvori iz istrage.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading