Počela istraga o padu vojnog aviona: Formirane 2 komisije

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

25.09.2020

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Formirane su dve komisije Vojske Srbije koje na terenu istražuju uzrok nesreće kod Malog Zvornika u kojoj su, prilikom pada MIG-a 21, poginula dvojica pilota.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije
Dejan Krsnik i Zvonko Vasiljević

Ovaj tip aviona nema klasičnu crnu kutiju nego snimače parametara koji do trenutka njegovog gostovanje nisu pronađeni, kazao je za RTS ministar odbrane Aleksandar Vulin.

- Upravo je na terenu stručna komisija Ratnog vazduhoplovstva i Protivvazdušne odbrane koju predvodi general Aleksandar Bijelić, a formirana je i komisija od samog Generalštaba Vojske Srbije koju predvodi brigadni general Popović - rekao je Vulin.

 

Upitan kada se mogu očekivati prvi rezultati, ministar je rekao da neće požurivati komisije, ali da će one dati sve od sebe i da je svima interes da se što pre sazna šta se desilo.

On je naveo da sve rezultate do kojih dođu komisije dostavljaju se prvo tužilaštvu koje odlučuje o tome da li će se i kako informacije iz izveštaja distribuirati.

 

- Ovo je strašna tragedija koja je pogodila prijatelje i porodice pilota, ali i Vojsku Srbije i ceo naš narod. Posao pilota je uzašno težak i svaki let je smrtna opasnost, toga moramo biti svesni, to je jednostavno tako - naveo je ministar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading