BRUTALNO PREMLAĆIVANJE nije jedini KRIMINALNI SLUČAJ U "MAX BETU": Vlasniku kladionice ODUZETA IMOVINA!

Autor: RTS, Republika

Hronika

12.09.2020

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brutalno nasilje šefa obezbeđenja kladionice "Max bet" nad bratom menadžera tog lanca zgrozilo je čitavu zemlju.

RepublikaFoto: youtube.com/MaxBetGroup
Max bet logo

Kontić je u begu, posle lomljenja obe podlaktice muškarcu koji je u tom momentu, policija je u poteri za osobom koja važi za vrlo arogantnu i agresivnu u odnosu sa kolegama.

Kako se nezvanično saznaje, žrtva je brat menadžera kladionce "Max beta".

Nije to kraj kriminalnih aktivnosti u rasprostranjenom lancu kladionica u Srbiji. Vlasniku Saši Marčeti je 2012. oduzeta celokupna imovina.

Pivremeno oduzeta imovina Saši Marčeti iz Zrenjanina, vlasniku firme "Ju-krijkos" i lanca sportskih kladionica "Max Bet". Marčeta je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja i nezakonito organizovanje igara na sreću, kao i za malverzacije prilikom privatizacije Beograd filma.

Pre osam godina je vlasniku firme "Ju-krijkos" Marčeti, Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde privremeno je oduzela imovinu, izjavio je tadašnji državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen.

Saša Marčeta je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja i nezakonito organizovanje igara na sreću, kao i za malverzacije prilikom privatizacije Beograd filma.

Rešenjem Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, Saši Marčeti oduzet je poslovni prostor od dve ugostiteljske prostorije u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, čija je ukupna površina 113 kvadratnih metara, rekao je Homen je agenciji Beta.

 
Istim rešenjem od okrivljenog su oduzeti kuća od 90 kvadratnih metara u Petrovaradinu, garaža i 47 ari placa, od kojih su neki delovi upisani u katastar kao vinograd Albegovac.

Kako je naveo Homen, od Marčete je takođe oduzeta i njiva površine 55 ari koja se nalazi u opštini Knjaževac. Od povezanog lica Anke Marčete oduzeti su voćnjak i vinograd u Petrovaradinu.

Ministarstvo pravde i Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom, kao sastavni organ Ministarstva, rade u punom kapacitetu, bez obzira što su u toku pregovori o formiranju nove vlade, naveo je Homen.

Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom odmah postupa po svim rešenjima ili naredbama koje dobija od sudova i tužilaštava, a istovremeno sa svim nadležnim državnim organima vodimo koordiniranu borbu protiv kriminala i korupcije, ukazao je Homen.

On je dodao da je vrednost oduzete imovine odavno prošla 350 miliona evra, a s obzirom da se vode brojne finansijske istrage, taj iznos bi vrlo brzo mogao da iznosi i pola milijarde evra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading