Podneta optužnica protiv "tajsonke" sa Vidikovačke pijace: Evo kolika joj robija preti

Autor: srbijadanas.com, Republika

Hronika

31.01.2020

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv Sadije Durmisi "tajsonke" sa vidikovačke pijace koja je pre skoro tri nedelje fizički napala komunalnu milicajku, u narednih nekoliko dana biće podneta optužnica zbog napada na službeno lice, za koju je zaprećena kazna od dve do čak osam godina!

RepublikaFoto: facebbok.com/Sadija Durmisi
Sadija Durmasi

Drugo javno tužilaštvo bi to trebalo da uradi u roku od nekoliko dana.

- Optužnica se trenutno piše i biće podneta ovih dana. Tereti se za napad na službeno lice - kažu iz Tužilaštva.

Za napad na službeno lice, izmenjenim Krivičnim zakonikom predviđena je kazna od dve do 12 godina zatvora, mada, s obzirom da su komunalnoj milicajki, kako su nam rekli u Urgentnom centru, utvrđene lakše telesne povrede, preti joj kazna od dve do osam godina zatvora.

Međutim, u članu 323 Krivičnog zakonika stoji i stavka da "učinilac ovog dela koji je bio izazvan nezakonitim ili grubim postupanjem službenog lica, može se osloboditi od kazne."

 

Podsetimo, Sadija Durmasija se našla u centru pažnje nakon što je posle kraće rasprave i otimanja kofera u kojem je bila roba, 12. januara nokautirala komunalnu milicajku Alisu M, pored pijace na Vidikovcu. Komunalna milicajka je tada završila u bolnici, a prodavačica je uhapšena zbog napada na službeno lice.

Sve to uspeo je da usnimi jedan građanin, i okači na Tviteru, gde se povela velika polemika. Jedni su branili Sadiju, drugi milicajku, a građani "nisu ostali dužni" ni komunalnoj inspektorki, koja se našla na mestu incidenta, i po čijem nalogu je milicajka postupila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Djole

31.01.2020 23:21

Mislim da je zena izazvana i prirodno reagovala. Ne znam zasto se dizu tenzije? Sluzbeno lice tj. Policajka treba da bude zasticena od fizickih napada ali nema pravo da nikoga fizicki ne napada, sto se vidi na snimku! Nadam se da ce sudija pravedno postupiti i osloboditi zenu, makar i ne kaznio sluzbenicu za neprofesionalno ponasanje! Izgleda da su pravda i zakon pkremeceni. Srecno svima akterima!